9 χρήσιμα tips για να ανανεώσετε τα παλιά σας έπιπλα

Στους περισσότερους από εσάς θα έχει τύχει να έχετε κάποια έπιπλα στο σπίτι που σκέφτεστε πολύ σοβαρά να ξεφορτωθείτε. Πριν, όμως, κάνετε οποιαδήποτε βιαστική κίνηση, σκεφτείτε μήπως μπορείτε να ανανεώσετε τα παλιά σας έπιπλα ώστε να αποκτήσουν και πάλι λάμψη. Πριν ξεκινήσετε να κάνετε οτιδήποτε διαβάστε τα παρακάτω tips!

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας: Μην ξεκινήσετε μια δουλειά και την αφήσετε στη μέση, επειδή απλά βαρεθήκατε ή δεν προλαβαίνετε να την ολοκληρώσετε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε το χρόνο που απαιτείται για να κάνετε κάτι τέτοιο.

Εκτιμήστε το κομμάτι που έχετε: Πριν ξεκινήσετε να τρίβετε ή να βάφετε τα έπιπλα ελέγξτε την αξία τους. Αν πρόκειται για ένα απλό και φτηνό έπιπλο, μπορείτε εύκολα να κάνετε αλλαγές σε αυτό. Αν, όμως, πρόκειται για μια αντίκα ή ένα vintage κομμάτι θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στις κινήσεις σας.

Ανακαλύψτε αν αξίζει η ανανέωση οικονομικά: Αν το κομμάτι που έχετε απέναντί σας είναι φτηνό, τότε ίσως δεν αξίζει να το φτιάξετε. Συγκρίνετε την τιμή του επίπλου με το ποσό που θα δώσετε για ανανέωση. Σας συμφέρει; Μήπως σας συμφέρει να αγοράσετε κάτι καινούργιο; Ελέγξτε το οικονομικό κομμάτι για να μη σπαταλήσετε ώρες δουλειάς σε ένα έπιπλο που δεν αξίζει.

Βρείτε πώς θα θέλατε να είναι το ανακαινισμένο σας έπιπλο: Πριν ξεκινήσετε με τις αλλαγές βρείτε πώς θα θέλατε να δείχνει το έπιπλο στο τέλος. Μελετήστε κάποιο σημείο του επίπλου που δεν έχει χαλάσει ιδιαίτερα, για να βρείτε το φυσικό του χρώμα ή πώς ήταν αρχικά βαμμένο. Με κριτήριο αυτό αλλά και με τι θέλετε να δημιουργήσετε, ξεκινήστε την ανανέωση!

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com – thehomeissue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό, αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.