Άγγελος και Ανδρέας: Οι δύο ήρωες που βγήκαν αλώβητοι και έσωσαν δεκάδες παιδιά και νέους από το μοιραίο τρένο

Άγγελος και Ανδρέας: Οι δύο ήρωες που βγήκαν αλώβητοι και έσωσαν δεκάδες παιδιά και νέους από το μοιραίο τρένο

Σε βαθύ πένθος έχει βυθίσει την Ελλάδα πενθεί η σιδηροδρομική τραγωδία που σημειώθηκε μετά τη σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης, με δεκάδες νεκρούς, τραυματίες και αγνοούμενους.

Ρίγη συγκίνησης προκαλούν ηρωικές ιστορίες μέσα από τα βαγόνια του τρόμου της μοιραίας νύχτας, από επιβάτες που βίωσαν τις δραματικές στιγμές λίγο μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Ο νεαρός Άγγελος κατάφερε μαζί με ένα ακόμα παλικάρι και την ΕΜΑΚ να σώσει 16 άτομα από τα βαγόνια.

Άγγελος στην κυριολεξια

Ο Άγγελος Τσιαμούρας, ο οποίος ταξίδευε στο έκτο βαγόνι του μοιραίου δρομολογίου, περιέγραψε με λεπτομέρειες στο Mega το πώς αψήφησε τον κίνδυνο και, με την αδρεναλίνη του στα ύψη, βοήθησε και κατάφερε να σωθούν 16 ακόμα συνεπιβάτες του.

«Εγώ βρισκόμουν στο βαγόνι 6 και εκεί το χτύπημα ήταν πολύ μικρό και κανείς δεν έπαθε τίποτα. Όταν βγήκαμε όλοι από το βαγόνι, μετακινήθηκα στο βαγόνι 5 και στο βαγόνι 4, ώστε να βοηθήσω να βγουν όσο περισσότεροι άνθρωποι γινόταν. Έπειτα, μαζί με ένα ακόμη παιδί, τον Γιώργο, που ήταν πραγματικός ήρωας, πήγαμε στο πιο δύσκολο βαγόνι, το βαγόνι 3», περιέγραψε ο νεαρός.

Όπως είπε, από το βαγόνι 3 με βοήθεια της ΕΜΑΚ «σώσαμε τουλάχιστον πέντε άτομα που ήταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση», με τον ίδιο να επιδεικνύει στους άνδρες της ΕΜΑΚ τα σημεία όπου έπρεπε να επιχειρήσουν.

«Ήταν σαν μια πύρινη κόλαση. Πάνω στην αδρεναλίνη μου μπόρεσα και τα κατάφερα. Έπρεπε όσο πιο γρήγορα να βγάλουμε τους ανθρώπους από το βαγόνι 3, αλλά χωρίς ψαλίδια και μηχανισμούς που είχαν οι άνδρες της ΕΜΑΚ παίζαμε με τον χρόνο. Εν τέλει τα καταφέραμε», είπε μεταξύ άλλων ο νεαρός.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», ανέφερε: «Νιώσαμε τρία ταρακουνήματα, το ένα πιο ασθενές σε σχέση με το άλλο κι αμέσως καταλάβαμε σε τι κίνδυνο βρισκόμασταν. Δεν σκέφτηκα τίποτα άλλο, πέρα από το ότι έπρεπε να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου. Μαζί με τον φίλο μου Γιώργο τρέξαμε στα βαγόνια 3 και 4 για να σώσουμε, όσο το δυνατόν, περισσότερο κόσμο και καταφέραμε μαζί με τους διασώστες να βγάλουμε 16 άτομα. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν ότι έπρεπε να σώσω ακόμη ένα άτομο. Τίποτα άλλο!»

«Η αδρεναλίνη είχε χτυπήσει κόκκινο. Στο βαγόνι Νο 3 είδαμε πολλούς νεκρούς. Δεν μπορούσες να κάνεις, δυστυχώς, πολλά πράγματα. Η φωτιά είχε επεκταθεί. Το βαγόνι Νο 1 διαλύθηκε αμέσως, το βαγόνι Νο 2 καταστράφηκε από τη φωτιά. Δεν είμαι ήρωας, μη με αποκαλείτε έτσι. Εκανα απλά το καθήκον μου, έναντι των συνανθρώπων μου. Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών. Ελπίζω η Πολιτεία, πλέον, ν’ αναλάβει τις ευθύνες της, για να μην επαναληφθούν παρόμοιες τραγωδίες και στο μέλλον», πρόσθεσε.

Ο 20χρονος Ανδρέας έσωσε 10 παιδιά

Συγκινεί ο 20χρονος Ανδρέας Αλικανιώτης, ο οποίος βγήκε αλώβητος από το δεύτερο βαγόνι σπάζοντας το τζάμι και στη συνέχεια έσωσε 10 επιβάτες με κίνδυνο της ζωής του.

Με δύναμη ψυχής ο Ανδρέας έσωσε δέκα νέα παιδιά -αγόρια και κορίτσια- την ώρα που στο σημείο οι φλόγες κατέκαιγαν τα πάντα.

Με μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook, η γιατρός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Ειρήνη Τζιαστούδη έγραψε για την ηρωική πράξη του φοιτητή, που αψήφησε τον κίνδυνο και κατάφερε να σώσει ανθρώπους.

Η ανάρτηση της γιατρού για τον ήρωα Αντρέα:

Διαβάστε επίσης:

To κορίτσι – άγγελος στο διαλυμένο τρένο: Το νέο σκίτσο του Αρκά για τα Τέμπη σφίγγει καρδιές (πλήρης εικόνα)

Πύργος: 7χρονη φέρεται να κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον 55χρονο σύντροφο της θείας

Γιατρός Νοσ. Λάρισας: «Γονείς μού είπαν: “Βάλαμε το παιδί μας στην Α’ θέση, το φιλήσαμε και… αυτό ήταν»