Άγριος ξυλοδαρμός 16χρονου μαθητή σε ΕΠΑΛ – Στο ΚΑΤ με σοβαρά κατάγματα, θα χειρουργηθεί στη γνάθο

Ένας μαθητής σε ΕΠΑΛ του Λουτρακίου έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού στο σχολείο, με αποτέλεσμα να χρειαστεί νοσηλεία και να μεταφερθεί στο ΚΑΤ.

Σύμφωνα με το loutragiblog.gr, ο 16χρονος μαθητής της Β’ λυκείου που φοιτά στο 2ο ΕΠΑΛ φέρει σοβαρά κατάγματα στην κάτω γνάθο και βρίσκεται στο νοσοκομείο από προχθές, που σημειώθηκε το περιστατικό.

Συγκεκριμένα ένα ενήλικο άτομο εξωσχολικό, ηλικίας 22 ετών, έπιασε την κουβέντα με τον ανυποψίαστο μαθητή, του απέσπασε την προσοχή και στη συνέχεια ένας ανήλικος μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ επιτέθηκε πισώπλατα με μπουνιές και κλωτσιές στον μαθητή του 2ου ΕΠΑΛ.

Το περιστατικό συνέβη εν ώρα διαλείμματος και ενώ ο μαθητής κατευθυνόταν από το 2ο ΕΠΑΛ στο 1ο γιατί είχε μάθημα στα εργαστήρια.

Πλήρη αδιαφορία των εκπαιδευτικών καταγγέλλουν οι γονείς

Κατά τις ίδιες πηγές, μετά την επίθεση, ο 16χρονος κείτονταν αιμόφυρτος στο προαύλιο. Οι γονείς καταγγέλουν την παντελή αδιαφορία των διαδασκόντων καθηγητών, οι οποίοι δεν επέδειξαν την δέουσα προσοχή, δεν περιέθαλψαν το παιδί, δεν του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, δεν ενημέρωσαν τους γονείς, δεν το μετέφεραν σε νοσοκομείο αλλά ούτε τιμώρησαν τον άλλο μαθητή για τον ξυλοδαρμό, ούτε ειδοποίησαν την αστυνομία για την παρουσία ενός εξωσχολικού στο σχολείο τους.

Η μητέρα του 16χρονου ενημερώθηκε για το γεγονός από το ίδιο το παιδί, τηλεφώνησε στο σχολείο για να μάθει τι συνέβη και της απάντησαν να ξαναπάρει αργότερα…., όπως καταγγέλλει.

Στο σχολείο έσπευσε ο πατέρας του παιδιού, είδε τον γιο του αιμόφυρτο να πονά και το μετέφερε με το αυτοκίνητό του στο νοσοκομείο της Κορίνθου.

Οι γιατροί περιέθαλψαν και παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στο μαθητή, αλλά μετά από διαγνωστικό και ακτινολογικό έλεγχο, κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο νοσοκομείο ΚΑΤ των Αθηνών.

Ο μαθητής αναμένεται αύριο 19 Ιανουαρίου 2023 να χειρουργηθεί και να τοποθετηθούν λάμες στη γνάθο του για να αποκατασταθεί η ζημιά που προκλήθηκε από τον ξυλοδαρμό.

Τον ξυλοκόπησε για μια κοπέλα;

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γονείς υποστηρίζουν ότι ο ανήλικος δράστης είχε σχέση με μία κοπέλα, ζήλεψε και επιτέθηκε στο παιδί τους επειδή ο 16χρονος ήταν φίλος της.

Οι γονείς του παιδιού απευθύνθηκαν στην αστυνομία και κατατέθηκε μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Διαβάστε επίσης:

Απολαύστε την βρεφική παράσταση «…και βγαίνω!» στο Studio Μαυρομιχάλη με εισιτήριο 8 ευρώ (28/1 & 4/2)

Έδρα UNESCO στις Ψηφιακές Μεθόδους για τις Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Κερδίστε 3 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “Μια Τελεία… είναι μόνο η αρχή!” στο Θέατρο Σταθμός (21/1)