Άρειος Πάγος: Η άπιστη σύζυγος δικαιούται μικρότερη διατροφή – Τι ισχύει για την επιμέλεια των παιδιών

Ο Άρειος Πάγος έλαβε μια πρωτότυπη απόφαση, και αφορά σε όσες γυναίκες απάτησαν τον σύζυγό τους, χώρισαν και πρέπει τώρα να λάβουν τη διατροφή που τούς αναλογεί για τα ανήλικα παιδιά τους.

Με λίγα λόγια, άνοιξε ο δρόμος για την καταβολή μικρότερης διατροφής που αιτείται πρώην σύζυγος που έχει απατήσει για τον/την ίδια και όχι για λογαριασμό των ανήλικων τέκνων.

Το Ανώτατο Δικαστήριο με απόφαση που δεν έχει τελεσιδικήσει έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς άνδρα που κλήθηκε να πληρώνει διατροφή αλλά η σύζυγός του τον απατούσε κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Φοίβο Στρουγγάρη, αρχικά πρέπει να γίνει δικαστήριο για το διαζύγιο στο οποίο θα υπάρξει αμετάκλητη απόφαση πως υπήρξε απιστία από τον έναν σύζυγο και στη συνέχεια ακολουθεί το δικαστήριο για τη διατροφή που λαμβάνεται υπόψιν η πρώτη απόφαση.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία η οποία δεν επηρεάζει ωστόσο την απόφαση για επιμέλεια των ανήλικων τέκνων

Ο/η σύζυγος μπορεί να αιτηθεί διατροφή λόγω αρρώστιας, αδυναμίας εργασίας ή ηθικού καθήκοντος του/της πρώην συζύγου, ωστόσο η απιστία περιορίζει το αίτημα στο δικαστήριο και επιδικάζεται μικρότερο πλέον ποσό.

Όσον αφορά τη διατροφή για τα ανήλικα τέκνα αφορά άλλη διαδικασία και δεν σχετίζεται με τη διατροφή στον/στην σύζυγο.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Παιδί έπαθε επιληπτική κρίση μέσα σε λεωφορείο – Η εγκαίρη παρέμβαση που του έσωσε την ζωή

Άγριος ξυλοδαρμός 16χρονου μαθητή σε ΕΠΑΛ – Στο ΚΑΤ με σοβαρά κατάγματα, θα χειρουργηθεί στη γνάθο

Έδρα UNESCO στις Ψηφιακές Μεθόδους για τις Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών