Αιματηρή συμπλοκή 15χρονων στην Κηφισιά: Νοσηλέυονται δύο, ενώ η Αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη και πέντε προσαγωγές

Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε χθες βράδυ (Κυριακή 24/9) στην Κηφισιά. Δύο 15χρονοι τραυματίστηκαν και  μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού».

Τι συνέβη

Αυτόπτες μάρτυρες ενημέρωσαν την Αστυνομία ότι περίπου στις 20:30, άκουσαν φωνές στη συμβολή των οδών 1ης Μαΐου και Αχαρνών στην Κηφισιά και αντίκρισαν μια ομάδα νεαρών ατόμων να κυνηγάει δύο άλλα άτομα νεαρής ηλικίας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία έχουν προσαχθεί 6 άτομα, όλοι ανήλικοι ηλικίας 15 και 16 ετών, που φέρονται να σχετίζονται με το περιστατικό, ενώ τα δύο άτομα που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού».

αύξηση των επιθέσεων ανηλίκων

  • Σε εκατοντάδες μετριούνται πλέον τα παιδιά που είναι θύματα επιθέσεων από άλλα παιδιά. Η αύξησΗ έφτασε το 59% μέσα σε έναν χρόνο, σύμφωνα με τα στατιστικά της ΕΛ.ΑΣ για το 2022.  Ίδια ποσοστά καταγραφηκαν και τους πρώτους μήνες του 2023.
  • Σχεδόν δύο μαθητές έπεσαν θύματα ληστείας, κλοπής ή απόπειρας κάθε ημέρα του 2022! Ο αριθμός άγγιξε τους 577, καταγράφοντας εντυπωσιακή αύξηση μόλις σε έναν χρόνο.
  • Οι υποθέσεις με τις οποίες ασχολήθηκαν οι υπηρεσίες της Αστυνομίας αυξήθηκαν κατά 46%: Στις 393 από 268 το 2021. Το ίδιο διάστημα οι ανήλικοι δράστες επιδρομών για ληστείες ή συμπλοκές, έχουν σχεδόν διπλασιαστεί.
  • Οι συμμορίες ανηλίκων διεκδικούν την αρχηγία στις γειτονιές , κάνουν ληστείες, απειλούν με βία για να αποσπάσουν κινητά τηλέφωνα, χρήματα και τα ρούχα από τα θύματά τους.
  • Δραματική είναι και η αύξηση των βίαιων ξυλοδαρμών και των άγριων συμπλοκών. Το 2022, η αστυνομία διαχειρίστηκε 316 υποθέσεις με σωματικές βλάβες ανηλίκων. Τα θύματα έφτασαν τα 356. Πολλά από τα περιστατικά συνέβησαν μέσα στα σχολεία, ενώ τα κρούσματα bullying είναι όλο και συχνότερα.
Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Αίγινα: Αυτοκτόνησε 14χρονος μαθητής

Αγκαλιάστε τα παιδιά σας, θα γίνουν πιο ευτυχισμένα και έξυπνα