Αξιέπαινη: Αυτή η μαμά από τη Θήβα έραψε βαμβακερές μάσκες για τα παιδιά που φιλοξενούνται στον ξενώνα της Φλόγας

Στην αρχή δεν ήθελε τίποτα να γίνει γνωστό, για να μη θεωρηθεί ότι επιδιώκει να κάνει διαφήμιση στο μαγαζί της. Τελικά την πείσαμε, ότι το καλό πρέπει να διαδίδεται γιατί μόνο έτσι θα επηρεάσει και άλλους.

Ο λόγος για την κ. Βάσω Κοροπούλη, μια νέα μαμά από τη Θήβα, η οποία διαθέτει κατάστημα με νήματα, χειροποίητα πλεκτά κ.λ.π.

Η μαμά αυτή, λοιπόν, γνώρισε σχεδόν τυχαία μία άλλη φοβερή μαμά, την κ. Ματίνα Κυριάκου, ιδρύτρια της ομάδας “Θα ξαναβγεί ο ήλιος. Αλέξανδρος” και εκπρόσωπος της Φλόγας (Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια) στην περιοχή της Εύβοιας, και καθώς συνομιλούσαν για τις ανάγκες των παιδιών της Φλόγας, αναρωτήθηκε πώς θα μπορούσε να προσφέρει και η ίδια κάτι.

Καθώς, λοιπόν, στο κατάστημά της ράβει προστατευτικές μάσκες για παιδιά κάθε ηλικίας, δεν χρειάστηκε να το σκεφτεί παραπάνω!

Όπως η ίδια λέει, μιλώντας στο Infokids.gr, “Στο κατάστημα τον τελευταίο καιρό, η δουλειά είναι ανεβασμένη σε ένα είδος που με λυπεί πολύ. Μακάρι να πούλαγα βαλίτσες, να πηγαίνει ο κόσμος ταξίδια, αλλά όχι μάσκες…”

Η ίδια προσθέτει πως η κ. Κυριάκου την ενημέρωσε για τις ηλικίες και το φύλλο των παιδιών που θα λάμβαναν τις μάσκες και έτσι σε μερικές ημέρες η ίδια είχε έτοιμες 40 χειροποίητες μάσκες από υποαλλεργικό ύφασμα, πολύ φιλικό για τα παιδιά, οι οποίες μοιράστηκαν εντελώς δωρεάν στα παιδιά που ζουν στον ξενώνα της Φλόγας.

Και αυτό, όπως μας λέει η κ. Κοροπούλη είναι μόνο η αρχή: “Σκέφτομαι να φτιάξουμε κι άλλες μάσκες, όσο περισσότερες μπορούμε και να τις στείλω σε ακόμα περισσότερα παιδιά. Στόχος είναι να λάβουν όλα τα παιδιά της Φλόγας! Παράλληλα, έχουμε ξεκινήσει να πλέκουμε και σκουφάκια για τα παιδιά της Φλόγας, για να κρατήσουμε ζεστά τα κεφαλάκια τους τώρα που έρχεται χειμώνας.”

Όποιος θέλει να συμμετέχει στην προσπάθεια αυτή της κ. Κοροπούλη μπορεί να επικοινωνήσει μαζί της στο τηλέφωνο του καταστήματος Tunic 22620 22242 ή μέσω της σελίδας στο Facebook: Tunicthiva.