Αρχική Αληθινές Ιστορίες Αληθινή ιστορία: Μια μητέρα εξηγεί γιατί δεν πρέπει να λέμε συνέχεια «ναι» στα παιδιά μας

Αληθινή ιστορία: Μια μητέρα εξηγεί γιατί δεν πρέπει να λέμε συνέχεια «ναι» στα παιδιά μας

Σίγουρα πολλές μαμάδες δυσκολεύονται να πούνε «όχι» στα παιδιά τους, επειδή τα αγαπούν και θέλουν να είναι ευτυχισμένα. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που ίσως ταυτιστείτε με την πρόσφατη δημοσίευση της μαμάς Emma Lou Harris στο Facebook, σχετικά με τη σημασία αυτής της λέξης που αποτελείται από τρία γράμματα, όχι μόνο ως γονείς αλλά γενικότερα στη ζωή.

«Ήμουν πάντα το κορίτσι που έλεγε «ναι» συνεχώς», ξεκινά τη δημοσίευσή της η μαμά της 3χρονης Frankie και του 2χρονου Jax και συνεχίζει: «Ναι σε όλους, εκτός από τον εαυτό μου». Στη συνέχεια, παραδέχεται ότι το να λέει «όχι» την έκανε να αισθάνεται ανήσυχη, φοβισμένη και ένοχη. Επειδή φοβόταν τόσο πολύ, αυτή η μητέρα από την Ιρλανδία εξομολογείται ότι έλεγε «ναι» ακόμα κι αν αυτό σήμαινε ότι θα έβαζε τέλος σε καταστάσεις που ήθελε να αποφύγει. Και όταν έγινε μητέρα, αυτό το «ναι» συνέχισε να την ακολουθεί.

«Πάντα έλεγα «ναι» ακόμα κι όταν δεν άξιζε και μερικές φορές σε στιγμές που δεν χρειαζόταν καν. Είχα πάντα την ανησυχία ότι τα παιδιά μου θα με μισούσαν αν έλεγα «όχι», όπως με ανησυχούσε και το γεγονός ότι οι άνθρωποι θα με μισούσαν πριν από εκείνα».

Αλλά μια πρόσφατη σκληρή ματιά στον κόσμο ώθησε αυτή τη μαμά να επανεξετάσει την εξάρτησή της από τη λέξη «ναι» και τώρα συνειδητοποιεί ότι λέγοντας «όχι» δεν είναι για να αρνηθεί κάτι στα παιδιά της, αλλά για να τα διαβεβαιώσει ότι το «όχι» είναι αποδεκτό...

Διαβάστε τη συνέχεια στο infokids.com.cy


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.