Αλλάζουν οι διαδικασίες έγκρισης εκπαιδευτικών προγραμμάτων μετά το φιάσκο με video για την «Προγεννητική Αγωγή»

Η Νίκη Κεραμέως συνάντησε τους μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μεταμόρφωσης

Με παρέμβαση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέωςαλλάζουν οι διαδικασίες έγκρισης προγραμμάτων από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), μετά την ανάκληση της έγκρισης δράσης της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής,η οποία περιλάμβανε βίντεο που αναπαράγουν τη θεωρία του «αγέννητου παιδιού», ότι η ζωή του βρέφους δηλαδή αρχίζει με τη σύλληψη.

Η κα Κεραμέως είχε συνάντηση με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΕΠ, στην οποία συμμετείχαν η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή και ο Γενικός Γραμματέας Αλέξανδρος Κόπτσης.

Η υπουργός ζήτησε την άμεση τροποποίηση των διαδικασιών και την ενίσχυση του ελέγχου κατά την εξέταση και έγκριση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων, που υλοποιούνται εκτός του υποχρεωτικού ωρολογίου προγράμματος. Ζήτησε, επίσης, την επανεξέταση του στελεχικού δυναμικού του ΙΕΠ που συμμετέχει στις διαδικασίες έγκρισης των εν λόγω προγραμμάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο ελήφθησαν ήδη από το ΔΣ του ΙΕΠ τα εξής μέτρα:

  • Σε επίπεδο διαδικασίας, κάθε σχετική αίτηση από φορέα θα ελέγχεται από δύο τουλάχιστον εισηγητές. Στη συνέχεια θα ακολουθεί εξέταση και έλεγχος από τον προϊστάμενο του Τμήματος και τελικά από το Διοικητικό Συμβούλιο.
  • Σε κάθε συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου, θα εξετάζονται το μέγιστο 20 εισηγήσεις σχετικά με αιτήσεις φορέων.
  • Το υλικό των αιτήσεων προς έγκριση θα κοινοποιείται στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου το αργότερο μία εβδομάδα πριν τη συνεδρίαση, κατά την οποία θα συζητηθεί.
  • Δεν θα γίνεται δεκτή η υποβολή αιτήσεων έγκρισης προγραμμάτων μετά το τέλος του προηγούμενου σχολικού έτους.
  • Σε περίπτωση αιτήματος επανέγκρισης εκπαιδευτικού προγράμματος ή υλικού, θα υποβάλλεται εκ νέου όλο το υλικό, και όχι μόνο οι αλλαγές ή τυχόν προσθήκες.
  • Θα υπάρξει στοχευμένη επιμόρφωση, όσον αφορά στις διαδικασίες και τα κριτήρια αξιολόγησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται εκτός του υποχρεωτικού ωρολογίου προγράμματος.
  • Εντός της εβδομάδας, θα ληφθούν αποφάσεις για θέσεις ευθύνης σε τομείς έγκρισης των εν λόγω εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Διαβάστε επίσης:

«Περήφανο παράστημα, θάρρος γνώμης, ευγένεια, φιλομάθεια» – Το συγκινητικό αντίο συμμαθητών του 19χρονου Άλκη

Θρήνος στην Αλεξανδρούπολη: “‘Εσβησε” η 36χρονη Πόπη λίγα 24ωρα μετά τη γέννα του πρώτου της παιδιού

Δείτε πόσα νέα ραντεβού ανοίγουν για τους εμβολιασμούς παιδιών