Το μοναδικό μπιμπερό που με βοήθησε να ανακουφίσω το μωρό μου από τους κολικούς

Δεν θα ήταν ούτε 10 ημερών, όταν ξαφνικά, ένα παγωμένο, σκοτεινό απόγευμα του Γενάρη, ξέσπασε σε ένα κλάμα που ποτέ μέχρι τότε δεν είχα ξανακούσει. Όσοι έχουν γίνει ήδη γονείς πιθανώς θυμούνται, πως τα νεογέννητα μωράκια δεν κλαίνε ακριβώς… περισσότερο “νιαουρίζουν”. Αυτή τη φορά, όμως, ήταν εντελώς διαφορετικό. Ήταν κλάμα αληθινού πόνου, ο οποίος μάλιστα αποτυπωνόταν και στο αγγελικό προσωπάκι της, με αλλεπάλληλες συσπάσεις. Και ήταν, μάλλον, η πρώτη φορά από την ημέρα που την έφερα στον κόσμο που κυριολεκτικά μου “κόπηκαν τα πόδια”. Είχε μόλις βιώσει την πρώτη εμπειρία κολικών

Το τηλεφώνημα στην παιδίατρο ήταν μεν καθησυχαστικό, όμως τίποτα δεν μπορεί να σε κάνει πραγματικά να αντέξεις, όταν βλέπεις το μωρό σου να υποφέρει τόσο. Της ζήτησα περισσότερες εξηγήσεις. “Οι κολικοί”, μου είπε, “είναι μία συνηθισμένη κατάσταση σε βρέφη 2-3 εβδομάδων που μπορεί να διαρκέσει ακόμα και 3 ή 4 μήνες. Δεν υπάρχουν γνωστά αίτια για την εμφάνισή τους σε κάποια μωρά. Πάντως εμφανίζονται ακόμα και σε μωράκια που τρώνε καλά, μα δυσκολεύονται ίσως να ρευτούν. Και συνήθως έρχονται μετά το απογευματινό γεύμα. Το μωράκια τότε νιώθουν έντονο πόνο στα έντερα, ο οποίος μπορεί να έχει να κάνει είτε με αλλεργία στο γάλα, είτε με πολλά αέρια. Όσο για το πώς αντιμετωπίζονται; Φάρμακο επί της ουσίας δεν υπάρχει, οπότε θα πρέπει να προσέξεις τον τρόπο που το μωρό τρώει.”

Η σημασία του να μην καταπίνει το μωρό αέρα όταν τρώει

Η παιδίατρος μου εξήγησε, λοιπόν, πως είτε θηλάζει το μωρό είτε χρησιμοποιεί μπιμπερό, έχει σημασία να μην καταπίνει αέρα. Στον θηλασμό αυτό επιτυγχάνεται, όταν το στόμα του μωρού εφαρμόζει καλά στην θηλή του στήθους. Τι γίνεται, όμως, με το μπιμπερό;

Στην περίπτωσή μας, στις 10 περίπου ημέρες του μωρού, είχαμε ξεκινήσει τη μεικτή σίτιση. Καθώς μέσω του θηλασμού δεν τρεφόταν επαρκώς και είχε χάσει αρκετό βάρος, με την καθοδήγηση της παιδιάτρου, έπαιρνε σε συμπλήρωμα και λίγη φόρμουλα. Το μπιμπερό, όμως, που χρησιμοποιούσα ήταν, όπως αποδείχθηκε, εντελώς λάθος. Το μωρό κατάπινε υπερβολικά πολύ αέρα, ενώ η θηλή του ήταν εντελώς διαφορετική από αυτή του στήθους μου, με αποτέλεσμα έπειτα να το απορρίπτει. Ευτυχώς, το καταλάβαμε εγκαίρως!

Το μπιμπερό MAM Easy Start™Anti-Colic κυριολεκτικά μας “έσωσε”

Η αγορά βρεφικών ειδών βρίθει από μπιμπερό. Πώς να διαλέξεις το κατάλληλο για το δικό σου μωρό; Προσωπικά στράφηκα στα προϊόντα ΜΑΜ, καθώς τα είχα ξεχωρίσει για τις πιπίλες τους (πραγματικά, τα δικά μου παιδιά τις λάτρεψαν!). Έτσι, δεν υπήρξε δεύτερη σκέψη όταν ανακάλυψα το μπιμπερό Easy Start™Anti-Colic.

Απλά κοιτάξτε το: Η αεριζόμενη βάση του εξασφαλίζει την ομαλή ροή του γάλακτος και έτσι εμποδίζει το μωρό να καταπιεί αέρα. Επιπλέον, χάρη στο σχήμα της θηλής του, με την πολύ μαλακή σιλικόνη, προσομοιάζει όσο κανένα άλλο την αίσθηση του θηλασμού. Έτσι, η εναλλαγή μεταξύ μπιμπερό και θηλασμού γίνεται για το μωρό σχεδόν ανεπαίσθητη. Διαβάζοντας τις μελέτες για το μπιμπερό αυτό, διαπίστωσα, ότι το 80% των μητέρων επιβεβαίωσε ότι με τη χρήση του μπιμπερό MAM Easy Start™Anti-Colic τα βρέφη εμφάνισαν λιγότερους κολικούς. Μεταξύ αυτών και εγώ!

Το μπιμπερό με την πιο εύκολη αποστείρωση

Και το καλύτερο δεν σας το είπα: Το μπιμπερό MAM Easy Start Anti-Colic αποστειρώνεται σε φούρνο μικροκυμάτων ανά πάσα στιγμή – γρήγορα, εύκολα και χωρίς καν τη χρήση αποστειρωτή! Για αυτό είναι ιδανικό και για χρήση εκτός σπιτιού.

Και κάτι τελευταίο…

Για να ανακουφίσουμε το μωρό μας από τους κολικούς θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας. Έχουμε την τύχη η MAM να δημιούργησε για εμάς το Easy Start™Anti-Colic. Την ίδια ώρα, όμως, ας αυξήσουμε κι εμείς την υπομονή και τις αγκαλιές μας, αυτές τις δύσκολες στιγμές του. Ας το βοηθήσουμε όταν πονά κρατώντας τα ποδαράκια του κοντά στο στομάχι του, καθώς έτσι μπορεί να απαλλαγεί από τυχόν αέρια. Ας το κάνουμε μια βόλτα περπατώντας και όταν κάπως ηρεμήσει, ας το χαλαρώσουμε με ένα ζεστό μπανάκι. Με το κατάλληλο μπιμπερό και πολλές αγκαλιές οι 3-4 αυτοί μήνες θα περάσουν πολύ πιο εύκολα.