Αλμυρό κέικ με κολοκυθάκια

Ξέρετε ότι τα κέικ εκτός από γλυκιά έχουν και αλμυρή εκδοχή; Ανοίξτε το ψυγείο, δείτε τα υλικά που έχετε και πειραματιστείτε με τη γεύση του κέικ σας. Εμείς τα φτιάχνουμε αρκετά συχνά και τα παιδιά δεν αφήνουν ούτε ένα ψίχουλο στην πιατέλα. Είναι εύκολα, αφράτα, λαχταριστά και αποτελεί μια πολύ καλή λύση για ένα γρήγορο σνακ για τα παιδιά, ή ακόμη και για το ταπεράκι της παραλίας.

Υλικά:

1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο & λίγο ακόμη για τη φόρμα
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις & λίγο ακόμη για τη φόρμα
1/3 φλιτζανιού γάλα
2 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
2 κ.γ. baking powder
2 μέτρια κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη
Αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθέρμανε το φούρνο στους 190oC βαθμούς. Άλειψε μια μέτρια φόρμα του κέικ με λίγο λάδι, πασπάλισέ την με αλεύρι και τίναξέ την φύγει όσο περισσεύει.Σε ένα μικρό μπολ χτύπα το λάδι, το γάλα και τα αυγά.Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, την παρμεζάνα, το baking, 1,5 κ.γ. αλάτι και 1/4 κ.γ. πιπέρι. Πρόθεσε το κολοκύθι και σιγά σιγά το μείγμα με τα αυγά ώστε να σχηματιστεί η ζύμη. Βάλε τη ζύμη στη φόρμα και πίεσέ την μαλακά να απλωθεί.Ψήσε περίπου 1 ώρα. Για να καταλάβεις αν είναι έτοιμο το ψωμί βάλε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του ψωμιού και πρέπει να βγαίνει καθαρή. Εάν το ψωμί κοκκινίσει γρήγορα, σκέπασέ το με αλουμινόχαρτο. Άφησέ το να κρυώσει 15 λεπτά και ξεφόρμαρέ το.