Ανακαλούνται γνωστά SUV για σοβαρό πρόβλημα με τις ζώνες ασφαλείας

H Γενική Γραµµατεία Βιοµηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία FCA GREECE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ (πρώην FIAT GROUP AUTOMOBILES HELLAS S.A.), αποκλειστικός εισαγωγέας των καινούργιων αυτοκινήτων µάρκας Fiat, Alfa Romeo, Abarth και LCV στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραµµα ανάκλησης αυτοκινήτων Fiat 500X.

Αυτά είναι τα αυτοκίνητα που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις ζώνες ασφαλείας στο πίσω κάθισμα

Η ανάκληση στην ελληνική αγορά αφορά 1.291 οχήµατα, µε εύρος αριθµών πλαισίου από P315714 έως P700108. Σε συνθήκες στις οποίες δεν είναι δεµένες οι πίσω εξωτερικές ζώνες ασφαλείας ή το πίσω κάθισµα δεν είναι κατειληµµένο ή είναι κατειληµµένο από ένα παιδικό κάθισµα στερεωµένο µόνο στα στηρίγµατα Isofix, σε περίπτωση σύγκρουσης που µπορεί να προκαλέσει την ενεργοποίηση των προεντατήρων των πίσω εξωτερικών ζωνών ασφαλείας, τα διακοσµητικά των κλειδαριών των πίσω καθισµάτων µπορεί να προκαλέσουν την απαγκίστρωση των κλειδαριών συγκράτησης του καθίσµατος. Μέχρι στιγµής, δεν έχει αναφερθεί στην Ελλάδα κανένα περιστατικό που να σχετίζεται µε το συγκεκριµένο θέµα.

Τι πρέπει να κάνετε αν είστε κάτοχοι αυτού του αυτοκινήτου

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχηµάτων, θα ενηµερωθούν εγγράφως µέσω συστηµένης ονοµαστικής επιστολής, προκειµένου να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτηµένα συνεργεία της Fiat ώστε να πραγµατοποιηθούν οι απαραίτητες επεµβάσεις, χωρίς καµία οικονοµική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά µε τη δωρεάν γραµµή επικοινωνίας 800.11.500.800.

Δείτε την ανακοίνωση πατώντας εδώ