Ανανέωση παιδικού δωματίου: 10 υπέροχες ιδέες διακόσμησης!

Μπορεί τα τελευταία χρόνια οι οικονομικές μας δυνατότητες να έχουν μειωθεί, αλλά όλοι επιθυμούμε το δωμάτιο του παιδιού μας να είναι μοναδικό. Να έχει τα πιο όμορφα χρώματα, τα πιο ευφάνταστα σχέδια και φυσικά να κάνει το παιδάκι μας πολύ χαρούμενο.

Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένοι τρόποι να ανανεώσουμε το παιδικό δωμάτιο χωρίς πολλά έξοδα, αλλά με πολλή φαντασία και οι περισσότεροι γίνονται εύκολα και από εμάς τους ίδιους. Δείτε παρακάτω μερικές προτάσεις:

Συγκεντρώστε όλες τις κούκλες της μικρής σας σε ένα υπέροχο κουκλόσπιτο, το οποίο πριν ήταν μια… βιβλιοθήκη. Ποιος θα το φανταζόταν;

Μετατρέψτε έναν τοίχο του δωματίου σε έκθεση ζωγραφικής και κρεμάστε σε αυτόν όλες τις δημιουργίες του παιδιού σας. Θα νιώσει και εκείνο πολύ υπερήφανο για τον εαυτό του.

Επενδύστε σε ένα γραφείο, το οποίο κρύβει από κάτω του την καρέκλα του μικρού σας. Κερδίζετε έτσι και σε χώρο και σε στυλ.

Ο μαυροπίνακας “φοριέται” πολυ” τελευταία ως χρώμα στο παιδικό δωμάτιο. Αν δεν προτιμάτε την αστρονομία, όπως στη φωτογραφία, φτιάξτε το σχέδιο που πιστεύετε, ότι θα αρέσει περισσότερο στο δικό σας παιδί.

Οι γωνιές ανάγνωσης είναι ό,τι πιο όμορφο σε ένα παιδικό δωμάτιο. Δημιουργήστε τη δική σας σκεπάζοντας με ένα κουρτινάκι δυο βιβλιοθήκες. Καθίστε από κάτω του με το παιδί και ταξιδέψτε διαβάζοντας περιπέτειες, ιστορίες και παραμύθια.

Σε ποιον δεν αρέσει η ιδέα να πετά; Σκεφτείτε πόσο όμορφα θα νιώθει το μωρό σας όταν ξυπνά και αντικρίζει τα σύννεφα με αυτή την υπέροχη ταπετσαρία;

Τα παιδιά λατρεύουν τις αποκριάτικες στολές και θέλουν να τις φορούν όλη την διάρκεια του έτους, γιατί έτσι απολαμβάνουν καλύτερα το μιμητικό-θεατρικό παιχνίδι τους. Έτσι, αντί να τις έχετε παραχωμένες σε ντουλάπες και πατάρια, φτιάξτε μια κρεμάστρα-βεστιάριο αφιερωμένη στους αγαπημένους ήρωες των παιδιών σας.

Προσπαθήστε να διαμορφώσετε το δωμάτιο του παιδιού σας έτσι, ώστε τα βιβλία και τα παιχνίδια του να είναι στο ύψος του. Επίσης, αξιοποιήστε τυχόν κενούς τοίχους με παιχνίδια δραστηριοτήτων, όπως π.χ. αυτοκόλλητα και μαγνητάκια. Μπορείτε, λοιπόν, να κρεμάσετε τα βιβλία τους σε ύψος που να τα φτάνουν και να τα αφήσετε να δημιουργήσουν δίπλα τους το δικό τους παραμύθι με αυτοκόλλητα ή μαγνητάκια.

Για τα πιο γλυκά όνειρα κρεμάστε πάνω από την κούνια του μωρού σας… τα σύννεφα! Μια κατασκευή από χάρτινα φωτιστικά που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας, μαζί με μία πολύχρωμη γιρλάντα για βροχή.

Και επειδή η ενέργεια των παιδιών φαίνεται να μην εξαντλείται ποτέ, ας τα αφήσουμε να …ξεδώσουν στον ολόδικό τους τοίχο αναρρίχησης! Προσέξτε μόνο κάτω από τον τοίχο να βάλετε ένα στρώμα για την ασφάλειά τους.