«Αναζητώντας το 1821»: Ένα δωρεάν online παιχνίδι για να τεστάρετε τις γνώσεις σας για την Ελληνική Επανάσταση

Με την ευκαιρία του εορτασμού των διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη ετοίμασαν ένα online παιχνίδι γνώσεων, παρατηρητικότητας και μνήμης για παιδιά 8-14 ετών με έπαθλο βιβλία και επιτραπέζια παιχνίδια.

«Αναζητώντας το 1821» μέσα από διασκεδαστικές online δραστηριότητες

Σκοπός του παιχνιδιού «Αναζητώντας το 1821» είναι η γνωριμία και η αποτύπωση μορφών, εικόνων και άλλων στοιχείων της συγκεκριμένης περιόδου όπως παρουσιάζονται στη λογοτεχνία, στη ποίηση, στη ζωγραφική, δημοτικό τραγούδι κλπ.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι γνώσεων με ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, κρυπτόλεξα, αναζήτηση σε ηλεκτρονικές πηγές συνδυάζοντας γνώσεις, γνωριμία με τις συλλογές των βιβλιοθηκών, ψυχαγωγία και αναδεικνύοντας τη «χαρά του παιχνιδιού».

Διάρκεια: 18/3/2021 -10/4/2021

Όροι παιχνιδιού:

Οι σωστές απαντήσεις θα ανακοινωθούν μετά την λήξη του παιχνιδιού και θα αναρτηθούν στη σελίδα της Βιβλιοθήκης στο FB και στις αρχικές σελίδες των βιβλιοθηκών: Βιβλιοθήκη Αγ. Ι. Ρέντη rentislib.openabekt.gr, Βιβλιοθήκη Νίκαιας nikaialib.openabekt.gr

Όσοι απαντήσουν σωστά, μπαίνουν αυτόματα στην κλήρωση για την ανάδειξη εξι (6) νικητών που θα κερδίσουν από ένα δώρο. Οι τελικοί νικητές θα ειδοποιηθούν με email είτε τηλεφωνικά για την παραλαβή των δώρων τους.