Γέννησε ζωντανά στο Instagram με 19 χιλιάδες άτομα να παρακολουθούν κάθε στιγμή! (εικόνες)

Η 28χρονη Ella Roberts, από το Essex της Μ. Βρετανίας, η οποία ήθελε πολύ οι γονείς και οι δικοί της άνθρωποι να βρίσκονται εκεί κατά την διαδικασία του τοκετού της, όμως λόγω Covid-19 αυτό θα ήταν αδύνατον, βρήκε έναν άλλο τρόπο να πραγματοποιήσει την επιθυμία της…

Αποφάσισε, λοιπόν, να μαγνητοσκοπήσει και να προβάλλει ζωντανά κάθε στιγμή του τοκετού της στο σπίτι, μέσα από την σελίδα της στο Instagram, την οποία έτσι κι αλλιώς ακολουθούν 19.000 άτομα.

Όταν η ίδια ανακοίνωσε στον γιατρό της την απόφασή της αυτή, εκείνος διαφώνησε, καθώς στον πρώτο της τοκετό, το 2018, υπήρξαν επιπλοκές που την οδήγησαν σε καισαρική τομή.

Η Ella, όμως, αποφάσισε πως θα τα κατάφερνε να γεννήσει φυσιολογικά στο σπίτι και μάλιστα με 19 χιλιάδες άτομα να παρακολουθούν κάθε στιγμή μέσω της σελίδας της «Crazy New Mumma». Όπως η ίδια περιγράφει, ο τοκετός στο νερό ήταν μια σχετικά ανώδυνη διαδικασία, μέχρι την τελευταία ώρα, οπότε η διαστολή πήγε από το 4 στο 10. «Τότε τα ουρλιαχτά κορυφώθηκαν και όλοι έσπευσαν να βάλουν τα δυνατά τους για να έρθει ο Freddie στον κόσμο ασφαλής».

Οι αναρτήσεις της αναφορικά με τον τοκετό της έχουν λάβει αμέτρητα επαινετικά σχόλια.

Η ίδια συνέχισε λέγοντας, ότι αν αποφάσιζε να γεννήσει στο μαιευτήριο, δεν θα μπορούσε ούτε ο σύντροφός της να είναι στο πλευρό της –σίγουρα όχι οι γονείς της. Εκείνη, όμως, δεν μπορούσε να το δεχτεί αυτό. Παρά την διαφωνία του γιατρού της, εκείνη ακολούθησε τις συμβουλές μιας ομάδας μαμάδων στο Facebook που την έπεισαν να γεννήσει όπως εκείνη θέλει. Δημοσιεύοντας το βίντεο του τοκετού της, θέλησε να εμπνεύσει και άλλες γυναίκες να μην υποκύπτουν στις πιέσεις και να ακολουθούν το δικό τους πλάνο τοκετού.

«Έζησα το απόλυτο σοκ, όταν έπειτα από 36 ώρες τοκετού, κατάφερα να γεννήσω στο σπίτι τον γιο μου. Δεν μπορούσα να το πιστέψω…»

Μάλιστα ήταν η ίδια, με τα χέρια της, που τράβηξε το μωρό της από τη μήτρα της.

Φυσικά, πέρα από την μαία της, στο πλευρό της όταν ο άνδρας της, αλλά και η μητέρα της, η οποία είναι η μόνη με την οποία συναντιόταν σε όλη την διάρκεια του Lockdown.

Ευτυχώς, για την Ella πήγαν όλα καλά, ωστόσο η συμβουλή μας είναι να ακούτε πάντα τη γνώμη του γιατρού σας, όταν πρόκειται για τόσο σοβαρές αποφάσεις…