Ανδ. Ηλιάδης, υπεύθυνος ΜΕΘ Παίδων Νοσ. Ρίου: “Πέρασε μια δύσκολη πρώτη νύχτα ο 9χρονος Μάριος που νοσηλεύεται με κορωνοϊό”

Μιλώντας σήμερα τα ξημερώματα ο υπευθυνος γιατρός της ΜΕΘ Παίδων στο Νοσοκομείο του Ρίου για το πώς εξελίσσεται η κατάσταση του μικρού Μάριου που έχει κολλήσει κορωνοϊό και λόγω κάποιων επιπλοκών χρειάστηκε να εισαχθεί στη ΜΕΘ, δήλωσε ότι το παιδί πέρασε ένα δύσκολο πρώτο βράδυ, αλλά χρειάζονται ακόμη 24 ώρες προκειμένου τα συμπτώματα να αρχίσουν να παρουσιάζουν ύφεση.

Σχετικά άρθρα: Γνωστός παιδίατρος προειδοποιεί: “Αυξάνονται τα ψυχοσωματικά συμπτώματα στα παιδιά – Τι να προσέξουν οι γονείς”

“Το παιδί έχει σοβαρή πνευμονία, παρουσιάζει οποξυγοναιμία (χαμηλά επίπεδα οξυγόνου), λαμβάνει ειδική αγωγή, αντιική θεραπεία και ελπίζουμε ότι γρήγορα όλα θα εξελιχθούν ομαλά”, δήλωσε πριν λίγο στην τηλεόραση του OPEN o κ. Ηλιάδης.

“Η μεγάλη αγωνία μας είναι μήπως και η βρετανική μετάλλαξη δείξει προτίμηση στα παιδιά. Η μητέρα του Μάριου, από την οποία κόλλησε το παιδί έχει το στέλεχος της βρετανικής μετάλλαξης, ακόμη δεν γνωρίζουμε αν αυτό έχει και ο Μάριος, πάντως όλοι οι θεράποντες στο Νοσοκομείο πιστεύουμε ότι και ο Μάριος έχει τη βρετανική μετάλλαξη. Σε λίγες μέρες θα γνωρίζουμε και επίσημα. Χρειαζόμαστε ένα διάστημα για να δούμε αν θα χρειαστούν περισσότερες νοσηλείες παιδιών λόγω του στελέχους της βρετανικής μετάλλαξης. Αυτό που θα βοηθήσει πολύ είναι η καθολική τήρηση των μέτρων προστασίας, μάσκες, πλύσιμο χεριών με σχολαστικότητα, αποστάσεις”, κατέληξε ο γιατρός.