Αυτός ο Δήμος έφτιαξε 3D διαβάσεις σε όλα τα σχολεία για να μετακινούνται με ασφάλεια οι μαθητές

Το 2021 ξεκίνησε δυναμικά για τους μαθητές στο Παρανέστι καθώς με πρωτοβουλία του Δήμου σχεδιάστηκαν έξω από όλες τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τρισδιάστατες διαβάσεις, ώστε να διασφαλιστεί η είσοδος – έξοδος μαθητών από το σχολείο που συχνά τίθεται σε κίνδυνο εξαιτίας ασυνείδητων οδηγών που περνάνε μπροστά από τη διάβαση με γρήγορη ταχύτητα είτε φρενάρουν κυριολεκτικά στο παρά ένα.

Οι νέες διαβάσεις δημιουργήθηκαν στη θέση των παλαιότερων και φθαρμένων διαβάσεων, έξω από τα Δημοτικά Σχολεία του Παρανεστίου, του Νικηφόρου και της Ανδριανής και έξω από τους Παιδικούς Σταθμούς στο Παρανέστι και την Ανδριανή.

Ο ιδανικός τρόπος για να μειώνουν ταχύτητα οι οδηγοί

Οι διαβάσεις μοιάζουν ακριβώς όπως κάθε διαβαθμισμένη διάβαση. Αυτό που διαφέρει όμως είναι ότι κάτω από τις λωρίδες υπάρχουν ζωγραφισμένες σκιές, που τις κάνουν  να μοιάζουν με μπάρες που αιωρούνται στον αέρα. Στη θέα τους οι οδηγοί αναγκάζονται να «κόψουν» ταχύτητα καθώς όταν περνά περαστικός φαίνεται σαν να αιωρείται καθώς περπατά εκεί.

Με την πρωτοβουλία του αυτή ο Δήμος θέλησε να συμβάλλει στην ασφαλή καθημερινή μετακίνηση των μαθητών στα θρανία και ταυτόχρονα δεσμεύεται ότι θα προχωρήσει στην υλοποίηση αντίστοιχων παρεμβάσεων και σε αλλά σημεία, προκειμένου να κάνει πιο όμορφη τη ζωή των μικρών αλλά και μεγάλων συνδημοτών.

Οι μαθητές περπατώντας, μοιάζουν να αιωρούνται

Την ιδέα αυτή έχουν υλοποιήσει και ορισμένοι Δήμοι στη χώρα μας  σημειώνοντας θετικά αποτελέσματα όπου εφαρμόστηκαν. Στο εξωτερικό είναι ιδιαιτέρως διαδεδομένες και εξυπηρετούν στη μείωση των ατυχημάτων στο δρόμο και στην ασφαλή μετακίνηση των πεζών.