Κεραμέως: «Στόχος τα σχολεία να είναι ανοιχτά, προστατεύοντας τη δημόσια και την ατομική υγεία»

Πώς θα διδαχθούν τα Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο από τον Σεπτέμβριο

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου που αλλάζει άρδην τον τρόπο εισαγωγής και φοίτησης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση παραχώρησε μια εφ ΄όλης της ύλης συνέντευξη στην ΕΡΤ.

Για την ίδρυση Σώματος Αστυνομίας που θα περιφρουρεί τα Πανεπιστήμια

Αναφορικά με την παρουσία της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, η κα. Κεραμέως σημείωσε ότι αφού αναγνωρίζουμε ότι το πρόβλημα υπάρχει, «η λύση που προτείνουμε λέει πως προφανώς για ζητήματα αξιόποινων πράξεων, για παραβατικές συμπεριφορές μπορεί ανά πάσα στιγμή να επεμβαίνει η αστυνομία, όπως μπορεί να επέμβει σε κάθε δημόσιο χώρο».

«Οφείλουμε στα παιδιά μας, οφείλουμε στους εξαιρετικούς καθηγητές και στα εξαιρετικά πανεπιστήμιά μας να αναβαθμίσουμε αυτό το ακαδημαϊκό περιβάλλον» υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας.

Ανέφερε ότι θεσπίζεται ένα ειδικό Σώμα για να λάβει ειδική εκπαίδευση, εκπαίδευση προσαρμοσμένη στις ιδιαιτερότητες του πανεπιστημιακού χώρου. Γι’ αυτό, όπως είπε, τα μέλη αυτής ομάδας θα είναι εκπαιδευμένα ειδικά και θα φέρουν ειδική στολή για να μην παραπέμπει στον κοινό αστυνομικό.

Η κα. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι αυτή η παρουσία θα είναι μόνο για όσο διαρκούν φαινόμενα παραβατικότητας.

Για τη θέσπιση ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής

Για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια με ελάχιστη βάση, η υπουργός υπογράμμισε ότι «η ρύθμιση που φέρνουμε για εφέτος δεν επηρεάζει επ’ ουδενί την προετοιμασία των μαθητών για τις Πανελλαδικές. Δεν αλλάζει την ύλη (…) κάτι που να αφορά την προετοιμασία των παιδιών». Αλλάζει, όπως είπε, το πώς κατατάσσονται οι υποψήφιοι στις σχολές.

«Δεν είναι φυσιολογικό να μπαίνει κάποιος με βαθμό 0,6 στο πανεπιστήμιο», τόνισε, επισημαίνοντας ότι το 30% των φοιτητών δεν αποφοιτά ποτέ.

Θα υπάρξει διαχωρισμός στην ύλη των Πανελληνίων για τους μαθητές Λυκείων στις κόκκινες περιοχές;

Ερωτηθείσα αν θα υπάρξει πρόβλεψη στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που ζουν στις κόκκινες περιοχές και συνεχίζουν την τηλεκπαίδευση, η κα. Κεραμέως απάντησε, ξεκινώντας με τη διευκρίνιση πως η ύλη προχωρά κανονικά στα παιδιά που κάνουν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.

«Παρακολουθούμε κάθε εβδομάδα πού βρίσκεται η ύλη και σας διαβεβαιώ προτού κλείσει η χρονιά έχουμε μία πλήρη εικόνα του ποια ύλη ακριβώς έχει καλύψει κάθε σχολείο της χώρας» ανέφερε η υπουργός Παιδείας. Πρόκειται για μια διαδικασία, είπε, που γίνεται και ανεξαρτήτως πανδημίας.

Σχολεία ανοιχτά και ασφαλή για τους μαθητές

«Ο στόχος μας είναι τα σχολεία να είναι ανοιχτά, προφανώς προστατεύοντας τη δημόσια και την ατομική υγεία» σημείωσε η Νίκη Κεραμέως και συνέχισε λέγοντας: «Παρακολουθούμε πολύ στενά την εξέλιξη της κάλυψης της ύλης και σε κάθε περίπτωση, πριν από το τέλος της χρονιάς έχουμε συνολική εικόνα και με βάση αυτή τη συνολική εικόνα επιλέγονται και τα θέματα» για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.