Ανοίγει το Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής θεραπείας στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «ΕΛΠΙΔΑ»

Η καλή είδηση της ημέρας αφορά το άνοιγμα του Κέντρου Κυτταρικής και Γονιδιακής θεραπείας στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων ”Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ’‘ για παιδιά με νεοπλασματικές και χρόνιες ασθένειες, τα οποία δεν ανταποκρίνονται στις συμβατικές θεραπείες με φάρμακα ή με μεταμόσχευση.

Το κέντρο, που θα προσφέρει πρωτοποριακές σωτήριες θεραπείες για τους μικρούς ασθενείς, εγκαινιάζεται την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου και θα προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες καθώς με τη λειτουργία του καλύπτεται ένα σημαντικό κενό, ώστε κανένα παιδί να μην χρειάζεται να φεύγει στο εξωτερικό για τέτοιου είδους θεραπείες.

Τι προσφέρει το Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής θεραπείας στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων

Σύμφωνα με τον κ. Ευγένιο Γουσέτη, Παιδίατρο Αιματολόγο-Ογκολόγο, Διευθυντή ΕΣΥ στη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών και Υπεύθυνο του Κέντρου Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας που μίλησε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ, πρόκειται να λειτουργήσει εντός του πρώτου εξαμήνου και η επένδυση, με την αγορά και του απαραίτητου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, θα φτάσει το 1 εκατ. ευρώ. Το σύνολο της επένδυσης καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τον Σύλλογο ΄΄Ελπίδα΄΄. Οι συνθήκες που θα επικρατούν μέσα στο κέντρο θα είναι παρόμοιες με αυτές ενός χειρουργείου, δηλαδή πάρα πολύ αυστηρές, έτσι ώστε να είναι ασφαλής η επεξεργασία των αιμοποιητικών μοσχευμάτων.

Σκοπός του κέντρου όπως αναφέρει ο κ. Γουσέτης στην συνέντευξη του στο ΑΠΕ -ΜΠΕ θα είναι η εξατομικευμένη θεραπεία σοβαρών παιδιατρικών νόσων που δεν ανταποκρίνονται στις συμβατικές θεραπείες με φάρμακα ή με μεταμόσχευση. «Καθώς οι νέες κυτταρικές και γονιδιακές θεραπείες, μπορούν πλέον να εφαρμοστούν και στη χώρα μας, είμαστε βέβαιοι ότι κανένα παιδί δεν θα χρειάζεται να θεραπεύεται σε μεγάλα κέντρα του εξωτερικού αλλά στον τόπο του»

Οι δηλώσεις του Διοικητή του Παίδων

Όπως επισημαίνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ε. Παπασάββας διοικητής του νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία” «Στη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών της Παιδιατρικής Ογκολογικής Μονάδας «ΕΛΠΙΔΑ-ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ» έχει γίνει σημαντικό ερευνητικό έργο στο πεδίο των κυτταρικών θεραπειών και της αναγεννητικής ιατρικής, το οποίο έχει δημοσιευτεί σε υψηλού επιπέδου διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Η ερευνητική εμπειρία που υπάρχει στη Μονάδα σε συνδυασμό με την υποστήριξη και τη συνεργασία του κέντρου JOHNSHOPKINS, που πρόσφατα εξασφαλίσαμε, αποτελούν εγγύηση για την επιτυχή ίδρυση ενός Κέντρου Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας παιδιατρικών νόσων μοναδικού όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στα Βαλκάνια».

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες από το Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής θεραπείας στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων ”Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ” θα έχουμε την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου μετά το πέρας της επίσημης συνέντευξης τύπου.