Αntigonigame.gr: Το δωρεάν online παιχνίδι που μυεί τους μαθητές στη μαγεία της αρχαίας τραγωδίας

Το Δημοτικό θέατρο Πειραιά στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Από το Μουσείο στο Θέατρο. Ανιχνεύοντας τη Θεατρική Πράξη της Αρχαίας Τραγωδίας»  ετοίμασε και προσκαλεί τα παιδιά να το δοκιμάσουν, ένα ενδιαφέρον εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό παιχνίδι επιλογών, την Αντιγόνη – https://antigonigame.gr/.

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό – ψυχαγωγικό εργαλείο που δίνει στους μαθητές της της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την δυνατότητα να εξοικειωθούν με την αρχαία τραγωδία,  τη σύγχρονη γλώσσα του θεάτρου και την θεατρική πρακτική μέσα από ένα online παιχνίδι.

Ας γνωρίσουμε το antigonigame.gr

Πρόκειται για μια ανεξάρτητη ψηφιακή διαδραστική εφαρμογή για φορητές συσκευές, εύκολη στη χρήση της, η οποία βασίζεται στην Αντιγόνη του Σοφοκλή.

Το παιχνίδι είναι απλό. Μπαίνετε στην Ιστοσελίδα του παιχνιδιού https://antigonigame.gr/ παίρνετε το ρόλο της Αντιγόνης και ξεκινάτε την περιπλάνησή σας σε έναν τρισδιάστατο χώρο σε πραγματικό χρόνο. Η ιστορία ξεκινά. Μαζί και το παιχνίδι.

Θήβα. Ένα σκοτεινό πέπλο καλύπτει τον ουρανό της πόλης , ενώ ο απόηχος των κραυγών της μάχης ακόμα καταβάλλει την ατμόσφαιρα του δοξασμένου βασιλείου. Είναι πια γνωστό σε όλους, ότι οι γιοι του Οιδίποδα έπεσαν στη μάχη με τρόπο τραγικό. Σκοτωμένοι ο ένας από το χέρι του άλλου, μα η μοίρα των κορμιών τους έχει αποφασιστεί να είναι διαφορετική. Η Αντιγόνη ορκίζεται να τιμήσει το νεκρό αδερφό της. Στην αποστολή της θα βρεθεί αντιμέτωπη με την εξουσία, τους νόμους των θεών και των ανθρώπων, την κατάρα των προπατόρων της, αλλά και τις ίδιες τις πεποιθήσεις της. Σε αυτή την αποστολή, η Αντιγόνη είσαι εσύ. Και κρατάς την ιστορία στα χέρια σου. Καλώς ήρθες, Αντιγόνη!

Η επίθεση των Αργείων στη Θήβα έχει μόλις τελειώσει και η πόλη έχει σωθεί. Το σώμα του αδερφού σου, του Πολυνείκη, βρίσκεται κάπου έξω από τα τείχη, παρατημένο στην τύχη του.

Θα το αφήσεις εκεί υπακούοντας το νόμο ή θα προσπαθήσεις να τον θάψεις;

Η επιλογή είναι δική σου!

Είσαι έτοιμος να ζήσεις μια μοναδική εμπειρία στην αρχαία Θήβα;

Περιηγήσου στην πόλη της Θήβας χρησιμοποιώντας τα κουμπιά ελέγχου και φτιάξε με τις αποφάσεις σου τη δική σου εκδοχή της ιστορίας.

Ο Χορός σχολιάζει κάθε σου κίνηση, δίνοντάς σου χρήσιμες πληροφορίες και κρυμμένα στοιχεία για το πώς θα αλληλεπιδράσεις με τον κόσμο του παιχνιδιού. Πρόσεξε όμως.

Κάθε επιλογή σου μπορεί να σε οδηγήσει σε ένα πολύ διαφορετικό μονοπάτι… Καλή τύχη λοιπόν.

Γιατί ο παίχτης Αντιγόνη έχει τη δυνατότητα να ακολουθήσει διαφορετικά μονοπάτια με διαφορετικό τέλος αλλά και γρίφους πως επίλυση. O χορός έχει έντονη την παρουσία του μέσα στο παιχνίδι και αναλαμβάνει το ρόλο του συνοδοιπόρου, του καθοδηγητή αλλά και του αντιπάλου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ

Ιωσήφ Ιωσηφιδης

Φίλιππος Ψαρράκος
Ιωάννα Τσιγκουρλά

ΣΕΝΑΡΙΟ/ΚΕΙΜΕΝΑ

Βαγγέλης Λεμπέσης

Σπύρος Κριτσίκης

Γιώργος Δ. Λεμπέσης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΗΧΟΥ

Γιώργος Α. Λεμπέσης

ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Filippos Petrikkos Webcore Developers LTD

DESIGN&DEVELOPMENT

Olsi Milla – Cubinamics

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Λεωνίδας Παπαδόπουλος – Θεατρολόγος

Μαρία Αυγούλη – Αρχαιολόγος

Κατερίνα Σέρβη – Μουσειολόγος