Aντίστροφη μέτρηση για τα πορίσματα – «Τρεις δολοφονίες πίσω από τους θανάτους των 3 παιδιών»

Ντοκιμαντέρ αναμένεται να γίνει η υπόθεση των τριών κοριτσιών στην Πάτρα

Εν αναμονή της δημοσίευσης του πορίσματος των ιατροδικαστών για τα αίτια που προκάλεσαν τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας μίλησαν στην ΕΡΤ ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης και ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Ν.Α. Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, καταθέτοντας τις απόψεις τους για την εξέλιξη της υπόθεση της Πάτρας.

«Θα είναι μια κρίσιμη εβδομάδα γιατί αναμένουμε το πόρισμα σήμερα ή μέσα στην εβδομάδα για τα δύο πρώτα παιδιά. Μένει να δούμε ποιες είναι οι αιτίες που καταγράφονται» δήλωσε σχετικά ο Γιώργος Καλλιακμάνης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, επισήμανε ότι «άλλο ο ιατροδικαστής να έχει καταγράψει ένα θάνατο και άλλο να αναφέρει με σαφήνεια ότι η αιτία θανάτου ήταν συγκεκριμένη. Να δούμε τι θα καταγραφεί για τον πρώτο και τον δεύτερο θάνατο και από εκεί και πέρα το Ανθρωποκτονιών θα πάρει καταθέσεις από τη μητέρα της κατηγορουμένης και από τον πατριό και κατόπιν από την αδελφή της».

Σύμφωνα με τον αστυνομικό «ο θάνατος της Ίριδας θα ρίξει φως στην υπόθεση συνέβη στην οικία της κ. Πισπιρίγκου».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο εμπλοκής και άλλων ατόμων στους θανάτους των δύο πρώτων παιδιών της οικογένειας από την Πάτρα ο κ. Καλλιακμάνης διευκρίνισε ότι «σε περίπτωση που το πόρισμα αναφέρει εγκληματική ενέργεια, θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα Ανθρωποκτονιών, ο οποίος θα ασκήσει δεύτερη δίωξη κατά της κ. Πισπιρίγκου, αλλά σε περίπτωση που το ανακριτικό υλικό βάλει και άλλους στο κάδρο, τότε θα ασκηθούν και άλλες διώξεις».

Ο θάνατος της Τζωρτζίνας οδήγησε στις επανεξετάσεις

Aπό την πλευρά του ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης επισήμανε ότι όσα διαρρέουν για την υπόθεση είναι πληροφορίες και όχι το επίσημο πόρισμα των ιατροδικαστών, που θα αποδεικνύει αν έχουμε ή όχι χορήγηση οποιασδήποτε ουσίας.

«Με βάση το τρίτο παιδί (σ.σ. την Τζωρτζίνα) έχουμε τη διερεύνηση» δήλωσε συμπληρώνοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να εξεταστούν οι προηγούμενες αιτίες θανάτου που αρχικά είχαν αποδοθεί σε παθολογικά αίτια.

«Για να έχουμε κάτι καινούργιο θα πρέπει αυτά τα παθολογικά αίτια, με κάποια νέα στοιχεία ή με επανεξέταση, να αμφισβητηθούν έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία νέα αμφιβολία σε επίπεδο υπεράσπισης», επισήμανε ο ιατροδικαστής.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο ο θάνατος των δύο κοριτσιών να οφείλεται σε ασφυκτικό θάνατο και το πώς εξηγείται ότι κάτι τέτοιο δεν συμπεριλαμβανόταν στα ευρήματα των πρώτων ιατροδικαστικών εκθέσεων, ο κ. Κούτσης τόνισε ότι «αυτό που μεσολάβησε ήταν το τρίτο παιδί όπου και αποκαλύφθηκε ότι ο θάνατος του οφείλονταν σε εγκληματική ενέργεια με τη χορήγηση κεταμίνης».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι όλοι θα πρέπει να «περιμένουμε πρώτα τα πορίσματα να δώσουν απαντήσεις και μετά ότι είναι θα προκύψει».

«Το παιδί μπορεί να είχε δει κάτι και να υπήρχε ο φόβος ότι θα το έλεγε»

Αναφορικά με το θάνατο της Τζωρτζίνας ο κ. Καλλικμάνης άφησε υπόνοιες για συσχέτιση με τον προγενέστερο θάνατο της Ίριδας στο σπίτι της οικογένειας: «Το παιδί μπορεί να είχε δει κάτι και να υπήρχε ο φόβος ότι θα το έλεγε».

Αυτό είναι το πόρισμα για τη Μαλένα και την Ίριδα – Δολοφονίες από ασφυξία με τον ίδιο τρόπο

Λέων: "Δεξιόχειρας ο δράστης της ασφυξίας στην Μαλένα" - Το σύμπτωμα που δεν έδωσε κανείς σημασία

Το πόρισμα των εκ των κορυφαίων ιατροδικαστών καταλήγει όπως φαίνεται στην ανθρωποκτονία, αφού τόσο η Ίριδα όσο και Μαλένα δεν άφησαν τελικά την τελευταία τους πνοή εξαιτίας κάποια παθολογικής αιτίας. Και στις δύο περίπτωση σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr τα δύο κορίτσια ηλικίας 3,5 και 6 μηνών πέθαναν εξαιτίας «της φράξης των ανωτέρων αεραγωγών (στόματος και μύτης)» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στην περίπτωση της Ίριδας το «κλειδί» ήταν το περιβόητο πανάκι. Κι αυτό γιατί το αίμα και τα άλλα υγρά όπως αποδείχτηκε από τις εξετάσεις των δύο ιατροδικαστών δεν προέρχονταν από τους πνεύμονες, καθώς θα βρίσκονταν υπολείμματα στην τραχεία, αλλά από πληγή στο στόμα του μόλις 6 μηνών μωρού.

Το γεγονός αυτό φανερώνει ότι το πανάκι χρησιμοποιήθηκε για να φραγεί η στοματική κοιλότητα του παιδιού, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυκτικό θάνατο. Μέσα στο σπίτι εκείνη τη μοιραία νύχτα για το αγγελούδι, την Άνοιξη του 2021, ήταν η Ρούλα Πισπιρίγκου, η αδερφή της Δήμητρα και η τότε 8χρονη Τζωρτζίνα.

Για την Μαλένα τώρα οι τοξικολογικές αλλά και η εξετάσεις χρώσεις που έγιναν δεν έδειξαν τίποτα το επιλήψιμο, καθώς βρέθηκαν καθαρές. Η ηπατική ανεπάρκεια που βρέθηκε ως αίτια θανάτου στο 3,5 χρονών κοριτσάκι σε συνδυασμό με κάποια άλλα ευρήματα οφείλεται σε ασφυξία η οποία προήλθε από ανθρώπινο παράγοντα.

Καταθέτουν σήμερα οι συγγενείς Πισπιρίγκου

Μετά την κλήτευση σε κατάθεση για το Μάνο Δασκαλάκη, κλητεύσεις έλαβαν η Ελένη Λεγάτου, η Δήμητρα Πισπιρίγκου, ο πατριός και ο πατέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου, καθώς και οι γονείς του Μάνου Δασκαλάκη, ενώ αναμένεται μέχρι το τέλος του μήνα η ολοκλήρωση του πορίσματος των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρια

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του Μάνου Δασκαλάκη την Παρασκευή (17/06), και του πατέρα του το πρωί της Κυριακής (19/06), στο Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Αττικής, κλήσεις για να καταθέσουν σήμερα το πρωί έλαβαν η μητέρα, ο βιολογικός πατέρας και ο πατριός της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία παραμένει έγκλειστη στις φυλακές Κορυδαλλού.

Διαβάστε επίσης:

Καταθέτουν οι γονείς και η αδερφή Πισπιρίγκου – Ο Μάνος «έδωσε» το κίνητρο της Ρούλας – Όλες οι εξελίξεις στην υπόθεση

Λαμία: Ποιοι φταίνε για το θάνατο της 14χρονης Κέλλυς; – “‘Εσβησε” με κορωνοϊό μετά από απίστευτη ταλαιπωρία

Ασπροβάλτα: 30χρονη μητέρα μαχαίρωσε τον σύζυγό της μπροστά στο ανήλικο παιδί της