Απίθανες: Το “σήκωσαν” τελικά οι 13χρονες skateboarders στους Ολυμπιακούς του Τόκιο!

Απίθανες: Το “σήκωσαν” τελικά οι 13χρονες skateboarders στους Ολυμπιακούς του Τόκιο!

Οι έφηβες Sky Brown και Cocona Hiraki. εκπροσωπώντας τη Μ. Βρετανία και την Ιαπωνία αντίστοιχα, κατάφεραν τελικά όχι μόνο να συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αλλά και να κερδίσουν την δεύτερη και τρίτη θέση στο βάθρο, στο άθλημα του skateboard park γυναικών, το οποίο για πρώτη φορά φέτος έγινε “ολυμπιακό”.

Στην πρώτη θέση, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο βρέθηκε ξανά η Ιαπωνία, με την, όχι πολύ μεγαλύτερή τους, 19χρονη Σακούρα Γιοσοζούμι, η οποία είχε το καλύτερο σκορ 60.09.

Έτσι, η Κοκόνα Χιράκι κέρδισε το ασημένιο με 59.04, ενώ το χάλκινο απονεμήθηκε στη Βρετανή Σκάι Μπράουν με 56.47.

View this post on Instagram

A post shared by Sky Brown (@skybrown)

H Ιαπωνία, ωστόσο, έχει έναν ακόμα λόγο να διεκδικεί τον τίτλο της κορυφαίας χώρας στο skateboard: Η Μπράουν, μπορεί να εκπροσωπεί την Μ. Βρετανία, όμως… γεννήθηκε και αυτή στην Ιαπωνία!

Δεν είναι, λίγοι, πάντως αυτοί που σχολιάζουν πως μια τέτοια πρωτιά για τη χώρα είναι παράδοξη, αφού πρόκειται για ένα άθλημα στο οποίο το ιαπωνικό κράτος διατηρεί πολύ εχθρική στάση, αφού είναι ελάχιστα τα σημεία στη χώρα όπου επιτρέπεται το skateboard, ενώ η αστυνομία μπορεί να επιπλήξει τους νεαρούς που απλά και μόνο κουβαλούν τα skateboards τους στα χέρια…

Διαβάστε ακόμα:

Δημήτρης Λούνδρας: Ο νεότερος Ολυμπιονίκης όλων των εποχών ήταν Έλληνας!

Το ξέρατε ότι ο Πέτρος Πολυχρονίδης έχει γιο που… έκλεισε τα 14;!

Η Κατερίνα Παπουτσάκη και τα παιδιά της ζουν… τα καλύτερά τους χρόνια!

Πώς θα προστατευτούμε από τον καπνό της φωτιάς εμείς και τα παιδιά μας