Σταματά ο αλλόκοτος κανονισμός των «λευκών εσωρούχων» για τους μαθητές στην Ιαπωνία

«Μαύρα μαλλιά – λευκά εσώρουχα»: Αυτός ήταν μέχρι πριν από μερικές ημέρες ο κανόνας για τους μαθητές στην Ιαπωνία, οι οποίοι μέχρι πρότινος ήταν υποχρεωμένοι όχι μόνο να φορούν αποκλειστικά λευκά εσώρουχα στο σχολείο, αλλά και να ελέγχονται γι’αυτό από τους εκπαιδευτικούς. Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, ωστόσο, φαίνεται πως βάζουν τέλος στον εξωφρενικό αυτό κανονισμό.

Στις αρχές του Μαρτίου, λοιπόν, το εκπαιδευτικό συμβούλιου του Ναγκασάκι υπολόγισε, ότι περίπου το 60% των μαθητών στην Ιαπωνία αναγκάζεται να φορά αποκλειστικά λευκά εσώρουχα και για να επιβεβαιώσουν, ότι οι μαθητές τηρούν τον κανόνα, οι καθηγητές τους έβαζαν σε σειρά και τους ανάγκαζαν να ανοίγουν τα πουκάμισά τους. Σε άλλα σχολεία, μαθητές Δημοτικού αναγκάζονται να βγάζουν τα εσώρουχά τους πριν την Γυμναστική, καθώς τα ιδρωμένα εσώρουχα είναι ανθυγιεινά, υπό τον έλεγχο του δασκάλου.

Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, όλο και πληθαίνουν οι καταγγελίες των γονιών για σεξουαλική παρενόχληση μαθητών από εκπαιδευτικούς, αλλά και για παραβίαση της ιδιωτικότητάς τους. Έτσι, έπειτα από τις τελευταίες συνεδριάσεις του ιαπωνικού υπ. Παιδείας, ο κανονισμός αυτός, ο οποίος χρονολογείται από το 1870, πρόκειται να καταργηθεί σε όλα τα σχολεία της χώρας, με τη νέα σχολική χρονιά, η οποία ξεκινά τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: Vice.com