«Απλός, Υγιεινός & Οικονομικός Τρόπος Διατροφής». 2ο Συνέδριο “Παιδειατροφή” με δωρεάν είσοδο!

Το πολυδιάστατο θέμα της παιδικής παχυσαρκίας, η εξέλιξη του προγράμματος πρόληψης παιδικής παχυσαρκίας ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ αλλά και το φλέγον ζήτημα της οικονομικής διατροφής θα συζητηθούν στο 2ο Συνέδριο ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ με θέμα: «Απλός, Υγιεινός & Οικονομικός Τρόπος Διατροφής». Το Συνέδριο, που διοργανώνεται από την εθνική συντονιστική ομάδα του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 09:30 π.μ. στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, ενώ η είσοδος στο συνέδριο θα είναι δωρεάν και ανοικτή για το κοινό.

Στόχος του Συνεδρίου είναι πρώτον να γίνει ένας απολογισμός της εξέλιξης του προγράμματος σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο τη χρονιά που μας πέρασε και δεύτερον να αναλυθεί το πολύ επίκαιρο θέμα Διατροφή και Οικονομία.

Διακεκριμένοι επιστήμονες από το χώρο της υγείας, θα αναλύσουν τις πολλαπλές διαστάσεις του φαινομένου της παιδικής παχυσαρκίας. Μεταξύ άλλων, θα μιλήσουν η Δρ. Νένη Περβανίδου, Παιδίατρος-Αναπτυξιολόγος και Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Προγράμματος καθώς και ο κύριος Jean-Michel Borys, Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Δικτύου EPODE, ο οποίος και θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα του αντίστοιχου Γαλλικού προγράμματος EPODE που υλοποιείται στη Γαλλία από το 2005.

Στο δεύτερο μέρος του Συνεδρίου, μία σειρά ειδικών όπως διαιτολόγοι, συγγραφείς, αθλητές και σεφ απαντούν σε σύγχρονα ερωτήματα όπως «Πόσο επηρεάζουν οι Οικονομικές Συνθήκες τη Διατροφή μας;», «Μπορεί να συνδυαστεί η Υψηλή Μαγειρική με την Οικονομία;», «Μήπως ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στην Κουζίνα και στη Μεσογειακή Διατροφή;» και άλλα πολλά.

Εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων δήμων, όπως η κυρία Αναστασία Λάσκαρη, Τοπική Υπεύθυνος του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ στο Δήμο Περάματος, θα αναφερθούν στη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και στους μελλοντικούς στόχους τους σε τοπικό επίπεδο.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο κύριος Χρήστος Αηδόνης, Υφυπουργός Διατροφής & Άθλησης και ο κύριος Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α. και Δήμαρχος Αμαρουσίου.

Στο Συνέδριο έχουν καλεστεί να συμμετάσχουν επαγγελματίες υγείας, μέλη της επιστημονικής κοινότητας, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέλη του κλάδου της βιομηχανίας τροφίμων αλλά και απλοί πολίτες που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας. Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν.