«Από τις τσέπες μου βγαίνουν παραμύθια»: Η Σάσα Βούλγαρη μάς ταξιδεύει στα πέρατα του κόσμου με τις ιστορίες της (από 4/3)

Όλοι μας λατρεύουμε τα παραμύθια! Ιστορίες με ζωντανές εικόνες που μας συνεπαίρνουν και μας ταξιδεύουν…

Η Σάσα Βούλγαρη που ξέρει τα πιο πολλά παραμύθια και τις πιο παλιές ιστορίες, μας τις αφηγείται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, από τις 4 Μαρτίου.

Καταπληκτικές περιπέτειες με μαγικά πλάσματα, θαυμαστές, αστείες και λιγάκι τρομακτικές. Ξέρει τόσες πολλές που ιστορίες που «ξεφυτρώνουν» μέσα από τις… τσέπες της!

Και σίγουρα θα θέλαμε να είμαστε στην θέση της. Γι’ αυτό και μετά την αφήγηση των παραμυθιών ακολουθεί εργαστήρι για παιδιά από 5 ετών, στο οποίο οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να λένε τα δικά τους παραμύθια!

Οι καλοί παραμυθάδες δεν χρειάζονταν πολλά: μόνο με τον γλυκό τους λόγο μπορούν να δημιουργούν μπροστά στα μάτια σας, πολιτείες και κόσμους ολόκληρους, περιπέτειες και μαγικά ταξίδια!

Όλοι μπορούμε να πούμε ιστορίες! Με απλά και λιτά μέσα – καπέλα, υφάσματα, περίεργα μουσικά όργανα από όλον τον κόσμο και άλλα πολλά,  ελάτε να φτιάξουμε και να πούμε ιστορίες.

Η Σάσα Βούλγαρη και οι Διάβες της θα σας δείξουν πόσο εύκολα μπορείτε να το κάνετε! Και σε έναν υπέροχο θεατρικό χώρο, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Η Σάσα αφηγείται παραμύθια από το 1993. Ούτε η ίδια δεν θυμάται πια πόσα παραμύθια ξέρει να λέει! Επίσης, διδάσκει – με την δικιά της μέθοδο – πως να λέμε παραμύθια!

Στο νέο της πρόγραμμα κάθε Κυριακή θα αφηγείται τα πιο ωραία παραμύθια από όλον τον κόσμο και για μικρούς και για μεγάλους: γιατί τα παραμύθια δεν είναι μόνον για παιδιά!

Συντελεστές

Concept, σχεδιασμός προγράμματος – αφήγηση: Σάσα  Βούλγαρη

Επιμέλεια εργαστηρίου: Σάσα  Βούλγαρη

Σχεδιασμός εργαστηρίου – Πραγματοποίηση: Διάβες & Σάσα  Βούλγαρη

Διάβες: Θα πει… ξωτικά στην Θεσσαλική διάλεκτο. Διάβες είναι το όνομα που η Σάσα  Βούλγαρη δίνει στην ομάδα της: μια ανοιχτή παρέα από δυναμικούς μαθητευόμενους στα ετήσιο σεμινάριο της «ΠΑΡΑΜΥΘΕΟΜΑΙ» για την Τέχνη της Αφήγησης και της Δημιουργικής Γραφής, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Όλοι οι μαθητευόμενοι έχουν επίσης προχωρήσει σε εμβάθυνση διαφόρων θεματικών, με τη μορφή project, σε επόμενο έτος. Επιλέχτηκαν για να την συνοδεύουν σε διάφορες παραμυθένιες εξορμήσεις της.

Ημερομηνία

Κυριακές: 4 / 11 & 18 ΜΑΡΤΙΟΥ

Αφήγηση: 12.00 – 13.00

Εργαστήρι αφήγησης: 13. 15 – 14.00

Το Infokids.gr είναι χορηγός επικοινωνίας των αφηγήσεων και των εργαστηρίων

Πληροφορίες  – Προαγορά εισιτηρίων:

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα

τηλ. 210  34 18 550

www.mcf.gr