Αποζημίωση-μαμούθ σε μητέρα-νοικοκυρά που χώρισε έπειτα από 25 χρόνια γάμου!

Αποζημίωση-μαμούθ σε μητέρα-νοικοκυρά που χώρισε έπειτα από 25 χρόνια γάμου!

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που υπογραμμίζεται πως το να είναι μια γυναίκα νοικοκυρά αποτελεί δουλειά που θα έπρεπε να πληρώνεται αδρά, όμως είναι η πρώτη φορά που γίνεται γνωστό πως ως δουλειά αναγνωρίζεται από δικαστήριο.

Ο λόγος για μια 48χρονη γυναίκα από την Ισπανία, για την οποία το δικαστήριο εκδίκασε καταβολή «αποζημίωσης» ύψους 204.000 ευρώ από τον πρώην σύζυγό της για τα 25 χρόνια απλήρωτων οικιακών εργασιών που η ίδια είχε αναλάβει!

Ο πρώην σύζυγος της Ιβάνα Μοράλ, λοιπόν, διετάχθη να πληρώσει το ποσό αυτό βάσει του κατώτατου μισθού που ίσχυε κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους, από το 1995 έως το 2020 που χώρισαν.

Τι ακριβώς έλαβε υπόψιν το δικαστήριο

Σύμφωνα με την ισπανική ιστοσελίδα sevilla.abc.es που έκανε γνωστή την υπόθεση, η Ιβάνα περνούσε σχεδόν όλο τον χρόνο της για να φροντίζει τα μέλη της οικογένειάς της (τον σύζυγο και τις δύο κόρες τους) και να εργάζεται στα οικιακά καθόλη τη διάρκεια του γάμου του ζευγαριού.

Επιπλέον, ο πρώην σύζυγος κλήθηκε να της καταβάλει σύνταξη ύψους 498 ευρώ το μήνα καθώς και μηνιαία ενίσχυση 399 ευρώ και 597 ευρώ στις δύο τους κόρες τους, ηλικίας 20 και 14 ετών.

Δικαίωση και ικανοποίηση

«Ξεκάθαρα ήταν μια πράξη κακοποίησης να αποκλειστώ τελείως οικονομικά (από τον πρώην σύζυγό μου) χωρίς να έχω τίποτα, όταν τελείωσε ο γάμος μας. Το αποτέλεσμα ήταν τόσο εγώ όσο και οι κόρες μου να μείνουμε με τίποτα, παρά τα χρόνια που αφιέρωσα τον χρόνο μου, την ενέργειά μου και την αγάπη μου σε αυτή την οικογένεια» δήλωσε η Μοράλ.

Σύμφωνα με ισπανικά μέσα ενημέρωσης, το ζευγάρι είχε συνάψει προγαμιαίο συμβόλαιο στο οποίο αναφερόταν πως το μόνο που θα μοιράζονταν, σε περίπτωση διαζυγίου, ήταν όσα αποκτούσαν από κοινού με αποτέλεσμα η γυναίκα να μην έχει πρόσβαση στα χρήματα που απέκτησε ο σύζυγός της κατά τη διάρκεια της κοινής τους πορείας.

Η Μοράλ αποκάλυψε, ωστόσο, ότι ο σύζυγός της δεν ήθελε εκείνη να εργάζεται «εκτός σπιτιού», παρά μόνο στα γυμναστήρια που του ανήκουν κάνοντας δημόσιες σχέσεις.

Ο ίδιος πάντως δεν φαίνεται να συμφωνεί με αυτή την απόφαση και αναμένεται να υποβάλει έφεση.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια πολύ ενθαρρυντική εξέλιξη για τις γυναίκες-νοικοκυρές που δεν χωρίζουν, επειδή σκέφτονται πως δεν θα έχουν “στην ήλιο μοίρα” μετά το διαζύγιο.

Διαβάστε ακόμα:

“Σε αγαπώ ώστε να σπρώξω το αναπηρικό σου καροτσάκι ως την άκρη του κόσμου”: Συγκινεί η μαμά της Μαρίας Στυλιανής

Tέμπη: “Ο 7χρονος γιος μου έχει καρκίνο και ούρλιαζε ότι δεν ήθελε να πεθάνει, δεν ήθελε να καεί”

Πώς οι αλλεργίες μπορεί να επηρεάσουν τα αυτιά, τη μύτη και το φάρυγγα των παιδιών