Αρπαγή 6χρονου από την Κηφισιά: Το άγνωστο παρασκήνιο για την επιμέλεια – «Θέλω μόνο να βρεθεί το παιδί μου» λέει η μητέρα του

Στο “κόκκινο” βρίσκεται η αγωνία για την τύχη του 6χρονου Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν που τον άρπαξε άγνωστος άνδρας μέσα από το σπίτι του στην περιοχή της Κηφισιάς.

Η διαμάχη των γονιών για την επιμέλεια

Ο πατέρας του αγοριού προχώρησε στις απαραίτητες νομικές ενέργειες, ώστε να επιστρέψει το παιδί. Η μητέρα κάποια στιγμή συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές για την υπόθεση, αλλά με απόφαση της εισαγγελίας αφέθηκε ελεύθερη με την προϋπόθεση όταν ζητήσει ο πατέρας το παιδί, να το στείλει.

Το πρώην ζευγάρι τα τελευταία 2 χρόνια βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη, αλληλοϋποβάλλοντας μηνύσεις. Όπως φαίνεται, αν και ο πατέρας έκανε πολλά αιτήματα να επιστρέψει ο γιος του στη Νορβηγία, η μητέρα δεν ανταποκρίθηκε.

«Θέλω μόνο να βρεθεί το παιδί μου» λέει η μητέρα του

«Θέλω μόνο να βρεθεί το παιδί μου» είναι τα λόγια της μητέρας του 6χρονου.Ο δικηγόρος της οικογένειας, Χρήστος Οικονομάκης, μιλώντας στο newsit.gr σημείωσε: «Ο μπαμπάς του παιδιού είναι από τη Νορβηγία. Είναι ένα νέο ζευγάρι που έχει χωρίσει. Έχουν εκδοθεί δύο αποφάσεις στην Ελλάδα, πρωτόδικη, εφετειακή. Από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και από το Εφετείο Αθηνών αντίστοιχα που έκριναν ότι το συμφέρον του παιδιού είναι να παραμείνει στην Ελλάδα και να μην μεταφερθεί στην Νορβηγία. Προ 2 εβδομάδων περίπου εκδόθηκε διάταξη του εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών που έθεσε στο αρχείο μήνυση του που είχε καταθέσει ο μπαμπάς κατά της μητέρας για αρπαγή ανηλίκου διότι κρίθηκε ότι δεν είχε τελέσει το συγκεκριμένο αδίκημα».

Ο δικηγόρος συμπλήρωσε: «Για το ζήτημα της αρπαγής ανηλίκου είχε εκδοθεί και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης κατά της μητέρας αλλά η μητέρα παρουσιάστηκε κανονικά στις ελληνικές αρχές, δεν εκδόθηκε στην Νορβηγία, το παιδί παρέμεινε στην Ελλάδα κατόπιν διατάξεως της Εισαγγελίας.

Η μήνυση του πατέρα έγινε πριν εκδοθούν οι δύο αποφάσεις για να παραμείνει το παιδί στη χώρα. Τα αστικά και τα ποινικά θέματα σε κάποιο στάδιο εξελίχθηκαν ταυτοχρόνως αλλά εκδόθηκαν όλες οι αποφάσεις στην Ελλάδα οι οποίες είναι υπέρ της μητέρας, δεν άφησαν περιθώριο για διαφορετική κρίση».

Διαβάστε επίσης:

Ο μακελάρης του Τέξας εκτέλεσε 10χρονη μαθήτρια, όταν προσπάθησε να καλέσει την αστυνομία

Ανοιξιάτικη σαλάτα με λάχανο και μήλο

Ψαχνά: Βουβός πόνος για την απώλεια της 35χρονης μαμάς 3 παιδιών – Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας