Αρχίζουν οι θερινές βραδινές ξεναγήσεις στο Αστεροσκοπείο Αθηνών – Μια όμορφη πρόταση για όλη την οικογένεια (από 8/6)

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στα πλαίσια των θερινών του ξεναγήσεων ανοίγει τις πόρτες του και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν στις βραδινές θερινές ξεναγήσεις του.

Κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο του Ιουνίου σάς δίνεται η δυνατότητα να επισκεφθείτε το σπουδαίο αυτό κτίριο που στεγάζεται στο Λόφο Νυμφών στο Θησείο και να παρακολουθήσετε το βραδινό πρόγραμμα ξεναγήσεων που διεξάγεται στις 20:30 και κάθε 30 λεπτά, ως τις 22:00.

Οι ξεναγήσεις  ξεκινούν με επίσκεψη στο κτίριο Σίνα, το οποίο θεμελιώθηκε το 1842, και όπου στεγάζεται η βιβλιοθήκη του Αστεροσκοπείου με πλήθος επιστημονικών συγγραμμάτων του 18ου και 19ου αιώνα. Στον ίδιο χώρο βρίσκονται επίσης εκτεθειμένα μερικά από τα πρώτα επιστημονικά όργανα που χρησιμοποιήθηκαν για την έρευνα σε θέματα αστρονομίας, μετεωρολογίας και σεισμολογίας στη σύγχρονη Ελλάδα. Επιπλέον θα έχετε τη δυνατότητα να θαυμάσετε το τηλεσκόπιο Δωρίδη, στο λόφο των Νυμφών, αλλά και στο Μεσημβρινό Τηλεσκόπιο Συγγρού το οποίο καθόριζε την ώρα Ελλάδος από το 1902 έως το 1964.

Οι προγραμματισμένες βραδινές ξεναγήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν και παρατήρηση από το τηλεσκόπιο Δωρίδη καιρού επιτρέποντος, γίνονται σε ομάδες με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, περίπου 40 άτομα η κάθε ομάδα. Δεν γίνονται κρατήσεις θέσεων και τηρείται σειρά προτεραιότητας μέχρι την πλήρωση των διαθέσιμων θέσεων. Οι ημέρες των βραδινών ξεναγήσεων παρουσιάζονται στον πίνακα που ακολουθεί. Οι ξεναγήσεις ξεκινούν στις 20:30 και κάθε 30 λεπτά, ως τις 22:00. Συνιστάται οι ενδιαφερόμενοι να προσέρχονται 15 λεπτά πριν την έναρξη της κάθε ξενάγησης.

Το πρόγραμμα για το κοινό είναι κατάλληλο για ηλικίες άνω των 5 ετών.

Το κόστος ξεναγήσεων είναι 5€ για ενήλικες, 2.5€ για παιδιά, μαθητές και φοιτητές και δωρεάν για ανέργους (με επίδειξη κάρτας ανεργίας) και ΑΜΕΑ.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα των θερινών βραδινών ξεναγήσεων εδώ

Κέντρο Επισκεπτών Θησείου

Λόφος Νυμφών Θησείο