Αθήνα: Γεννήθηκαν δίδυμα με διαφορά 10 ετών

Δεν σταματά να μας εκπλήσσει η εξέλιξη της τεχνολογίας, ειδικά στον τομέα της ιατρικής, η οποία μπορεί πλέον κυριολεκτικά να πραγματοποιήσει θαύματα. Αυτή τη φορά, πραγματοποίησε την ευχή ενός ζευγαριού να αποκτήσει παιδιά, με έναν αρκετά παράδοξο τρόπο. Συγκεκριμένα, μία 43χρονη γυναίκα από την Αθήνα είχε κάνει πριν από 11 χρόνια εξωσωματική γονιμοποίηση, κατά την οποία γονιμοποιήθηκαν δύο έμβρυα. Το ένα ήρθε στον κόσμο τότε, ενώ το άλλο ήρθε στον κόσμο την Πρωτοχρονιά!

Ο λόγος, δηλαδή, για δίδυμα αδέλφια, με διαφορά ηλικία 10 ολόκληρων ετών!

Όπως η ίδια η μαμά εξηγεί, η 43χρονη πριν από 11 χρόνια είχε καταψύξει το δεύτερο γονιμοποιημένο ωάριο, άλλα η νομοθεσία προβλέπει ότι τα κατεψυγμένα έμβρυα και ωάρια θα πρέπει να καταστρέφονται μόλις συμπληρωθεί η 10ετία. Έτσι, αποφάσισε να γίνει για ακόμα μία φορά μαμά, και δηλώνει πολύ χαρούμενη γι’αυτό:

«Είμαι πολύ χαρούμενη διαφορετικά δεν θα προλάβαινα. Τα έμβρυα καταστρέφονται. Η διαδικασία να γίνω δεύτερη φορά μητέρα ήταν δύσκολη λόγω οικονομικών προβλημάτων, αλλά έπρεπε να το αποφασίσω».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, οι επιστήμονες πλέον ζητούν να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο και να παραταθούν τα όρια στην κατάψυξη ωαρίων και εμβρύων, ώστε περισσότερα ζευγάρια να μπορούν να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ: