Αυτή η απίθανη παιδική χαρά βρίσκεται κάτω από την Ακρόπολη και πρέπει να την επισκεφθείτε άμεσα!

Πριν λίγο καιρό ανακαλύψαμε την μοναδική στο είδος της παιδική χαρά  «6 Κατώφλια»,  που βρίσκεται στον πεζόδρομο Καλλισπέρη στου Μακρυγιάννη, ακριβώς κάτω από την Ακρόπολη.

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή παιδική χαρά που αντίστοιχη της δεν έχουμε ξαναδεί πουθενά στην Αθήνα αλλά και στην Ελλάδα και βρίσκεται δίπλα στο 70ο Δημοτικό και το 27ο Νηπιαγωγείο Αθηνών.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Βuerger Κatsota Αrchitects εμπνεύστηκε και υλοποίησε το project προσφέροντας στα παιδιά της πόλης ένα χώρο παιχνιδιού που θα τους δώσει την ευκαιρία να ξεδώσουν και να απολαύσουν όμορφες στιγμές στον ελεύθερο τους χρόνο.

Με το σκεπτικό ότι οι περισσότερες παιδικές χαρές της Αθήνας είναι παραμελημένες και δεν προσφέρουν σε καμία περίπτωση ασφαλές παιχνίδι στα παιδιά, οι αρχιτέκτονες θέλησαν να δημιουργήσουν πρωτότυπους χώρους παιχνιδιού με συγκριτικά μικρό κόστος.

Με βάση την καταγραφή και αποτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης των χώρων παιχνιδιού στις νότιες και κεντρικές συνοικίες της Αθήνας, η μελέτη τους επικεντρώθηκε σε επτά αρχές: ανάδειξη δεδομένων, αναφορών, ανταπόκριση προς όλες τις ηλικίες, πρόνοια για πολυδιάστατο παιχνίδι, προσδιορισμός χαρακτήρα,αναδίπλωση εδάφους, διαπραγμάτευση ορίων και δημιουργία δικτύου.

H παιδική χαρά που απλώνεται επί των οδών Καλλισπέρη, Μητσαίων και Καρυάτιδων στου Μακρυγιάννη μετατράπηκε σε χώρο δημιουργικότητας και φαντασίας που προ(σ)καλεί τα παιδιά να παίξουν!

Δείτε φωτογραφίες και προγραμματίστε να την επισκεφθείτε με τα πιτσιρίκια σας με την πρώτη ευκαιρία!

Το άλμπουμ της παιδικής χαράς “Έξι Κατώφλια”