Αυτό είναι το ιδανικό απογευματινό σνακ για τα παιδιά μας

Μεταξύ σοβαρού και αστείου οι περισσότεροι αυτές τις μέρες προβλέπουμε, ότι όταν τελειώσει με το καλό η καραντίνα και βγούμε ξανά στους δρόμους  θα έχουμε γίνει ολοστρόγγυλοι από το διαρκές τσιμπολόγημα και την έλλειψη σωματικής άσκησης. Μάλιστα, αν λάβουμε υπόψη ότι αυτή η κατάσταση θα έχει κάποια διάρκεια, είναι πολύ πιθανό η “διατροφή της καραντίνας” να μας αποπροσανατολίσει τελείως από τις ισορροπημένες διατροφικές μας συνήθειες.

Το ίδιο ισχύει, βέβαια, και για τα παιδιά, τα οποία (το έχετε παρατηρήσει κι εσείς;) μην έχοντας τι να κάνουν όλη μέρα, αναζητούν διαρκώς κάτι να φάνε.

Είναι στο χέρι μας, λοιπόν, τόσο εμείς όσο και τα παιδιά να βγούμε διατροφικοί νικητές από την καραντίνα. Μπορεί να μην έχουμε τη δυνατότητα να στείλουμε τα παιδιά μας στην προπόνηση του μπάσκετ, αλλά έχουμε σίγουρα την δυνατότητα -αυτές τις μέρες περισσότερο από κάθε άλλη- να καθορίσουμε τα γεύματά τους και να δημιουργήσουμε ένα υγιεινό διατροφικό πλάνο.

Ένα θρεπτικό πρωινό με γάλα και δημητριακά, φρούτα για δεκατιανό, σπιτικά μαγειρεμένο μεσημεριανό και μάλιστα σε λίγο μικρότερη ποσότητα από ό,τι συνήθως, είναι ό,τι πρέπει για τα βασικά γεύματα της ημέρας μας. Με το απογευματινό, όμως, τι γίνεται; Τι είναι προτιμότερο να προσφέρουμε στο παιδί τις ώρες που ιδανικά θα έτρωγε ένα γλυκό σνακ;

Τίποτα καλύτερο από ένα γιαούρτι

Από την πρώτη ημέρα της καραντίνας, για την ακρίβεια, από την πρώτη στιγμή που πήγα στο σούπερ μάρκετ για τον πρώτο μεγάλο ανεφοδιασμό, εν όψει της παραμονής των παιδιών μου στο σπίτι, πήρα την εξής απόφαση: Να δώσω την θέση των απογευματινών «αμαρτωλών» σνακ στο μοναδικό που μόνο καλά έχει να τους προσφέρει, ενώ και τα ίδια τα παιδιά μου λατρεύουν –το γιαούρτι.

Γιατί γιαούρτι; Γιατί, όπως χαρακτηριστικά περιγράφουν και οι παιδίατροι, το γιαούρτι αποτελεί βασικό στοιχείο της ελληνικής διατροφής εδώ και αιώνες, με ευεργετικές ιδιότητες ήδη γνωστές από την αρχαιότητα. Λόγω της μικρής ποσότητας σακχάρων που περιέχονται στο γιαούρτι, λοιπόν, θεωρείται μια υγιεινή επιλογή για τα παιδιά μας.

Γιατί παιδικό γιαούρτι; Επειδή, είναι παρασκευασμένο για να καλύπτει τις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες των παιδιών και βέβαια καμία σχέση δεν έχει με τα επιδόρπια γιαουρτιού, που απευθύνονται στους ενήλικες.

Τα παιδικά επιδόρπια γιαουρτιού, αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, ασβεστίου, καλίου, φωσφόρου, μαγνησίου, ψευδαργύρου και ποικίλων βιταμινών της ομάδας Β, ριβοφλαβίνης, νιασίνης, Β6 και Β12.

Ειδικότερα για το ασβέστιο, ένα πολύτιμο μέταλλο απαραίτητο για την ανάπτυξη των οστών και τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου, των μυών και της καρδιάς, το χαμηλότερο Ph του γιαουρτιού συγκριτικά με εκείνο του γάλακτος συμβάλλει στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου από το έντερο.

Τα παιδικά γιαούρτια συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος και την ενίσχυση του αμυντικού συστήματος του οργανισμού, ενώ βελτιώνουν και το ινσουλινικό προφίλ των παιδιών, μειώνοντας τις πιθανότητες παχυσαρκίας και καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Το παιδικά επιδόρπια γιαουρτιού Όλυμπος, αποτελούν μια υγιεινή πρόταση θρεπτικού σνακ καθώς σχεδιάστηκαν για να συμβάλλουν στη σωστή σωματική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.

Με τη σειρά ΟΛΥΜΠΟΣ παιδικό, τα παιδιά απολαμβάνουν τη θρεπτική αξία αγνών και επιλεγμένων προϊόντων αποκλειστικά από την ελληνική φύση. Είναι μια φυσική πηγή πρωτεϊνών και ασβεστίου, αλλά και μια πηγή έμπνευσης και φαντασίας για τα παιδιά, με τους αγαπημένους θεούς του Ολύμπου σε μικρή ηλικία που το ΟΛΥΜΠΟΣ παιδικό παρουσιάζει.

Χάρη δε στα σοκολατένια δημητριακά που συνοδεύουν προαιρετικά το επιδόρπιο γιαουρτιού ΟΛΥΜΠΟΣ παιδικό σε τέσσερις διαφορετικές γεύσεις (φράουλα, μπανάνα, μπισκότο, βανίλια) θα γίνει η αγαπημένη τους απόλαυση..