Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο Πάρκο Τσέπης που απέκτησε η Αττική

Ένα πάρκο γειτονιάς, πραγματικό στολίδι, παραδόθηκε πρόσφατα στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου Πετρούπολης. Πρόκειται για το πρώτο «πάρκο τσέπης» που δημιουργείται στον Δήμο μας και αποτελεί ανάσα δροσιάς για τη γειτονιά, αλλά ταυτόχρονα δίνει υπέροχο χρώμα σε μια πυκνοδομημένη περιοχή της πόλης.

Τα «pocket park» όπως αποκαλούνται διεθνώς, είναι ανοιχτοί χώροι, προσβάσιμοι στο κοινό, που συμβάλουν στην αναβάθμιση των περιοχών που δημιουργούνται και την επανοργάνωση του αστικού και κοινωνικού ιστού σε επίπεδο γειτονιάς.

Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο Πάρκο Τσέπης που απέκτησε η Αττική

Οι μικρές αυτές «οάσεις» δημιουργούνται σε πυκνοκατοικημένες γειτονιές, όπου ο δημόσιος χώρος είναι περιορισμένος, για να βελτιώσουν την καθημερινότητα και να προσφέρουν διέξοδο για κοινωνική συναναστροφή, αλλά και ανάσες οξυγόνου στους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Το πρώτο «πάρκο τσέπης» του Δήμου Πετρούπολης δημιουργήθηκε σε εγκαταλελειμμένο χώρο πυκνοκατοικημένης γειτονιάς της πόλης μας, στη συμβολή των οδών Ελαιών και Μακεδονίας, με γνώμονα τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και της αειφόρας ανάπτυξης.

Πρόκειται για μια έκταση 1060 τ.μ. όπου με τη δωρεά της P&G και τη συνεργασία της Οργάνωσης Γη, φυτεύτηκαν περισσότερα από 1.850 φυτά, μεταξύ των οποίων, αρωματικά, αγρωστώδη, αναρριχητικά, εδαφοκαλυπτικά, μεγάλοι θάμνοι και δέντρα ενώ επιπλέον, προστέθηκε αστικός εξοπλισμός, όπως αυτόνομα βολταϊκά συστήματα φωτισμού, κάδοι και παγκάκια.

Ειδικά για τους μικρούς φίλους του πάρκου, με τη συμβολή των Pampers, δημιουργήθηκαν και χώροι παιχνιδιού για ατέλειωτες ώρες διασκέδασης, δημιουργικής απασχόλησης και χαράς!

Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο Πάρκο Τσέπης που απέκτησε η Αττική

Οι δηλώσεις του Δημάρχου Πετρούπολης

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, υπογράμμισε την αναγκαιότητα της δημιουργίας ακόμη περισσότερων «πάρκων τσέπης» στις γειτονιές της πόλης, ενώ τόνισε ότι η υλοποίησή τους δεν επιβαρύνει οικονομικά τον Δήμο και κατ’ επέκταση τους πολίτες.

«Το πρόβλημα στην Πετρούπολη δεν εντοπίζεται μόνο στην έλλειψη ανοιχτών χώρων, αλλά και στην εγκατάλειψη πολλών υφιστάμενων. Στόχος μας είναι η αναγέννηση και η φροντίδα των χώρων που έχουν αφεθεί εδώ και πολλά χρόνια στην τύχη τους, αλλά και η αξιοποίηση κάθε δημόσιου χώρου, με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την ενεργοποίησή τους, ώστε να βγούμε από το περιβαλλοντικό τέλμα που έχει δημιουργηθεί κατά τις προηγούμενες δεκαετίες στις γειτονιές της πόλης».

Διαβάστε επίσης:

Λάρισα: Καταδικάστηκαν στελέχη του ΟΣΕ για τον θάνατο 15χρονου Κωνσταντίνου από ηλεκτροπληξία

Η 13χρονη Παρασκευή- Εφραιμία πάσχει από σοβαρού βαθμού οστεοπόρωση και χρειάζεται ένα αναπηρικό αμαξίδιο

Ξεκινά η συνταγογράφηση του αντιγριπικού εμβολίου: Ποια παιδιά πρέπει να το κάνουν

Η απίστευτη αντίδραση του μπαμπά που “τσάκωσε” τον έφηβο γιο του να βάφεται είναι ό,τι πιο τρυφερό είδαμε σήμερα