Αυτό το 12χρονο αγόρι κοιμάται σε σκηνή σχεδόν 600 μέρες. Γιατί το κάνει;

Αυτό το 12χρονο αγόρι κοιμάται σε σκηνή σχεδόν 600 μέρες. Γιατί το κάνει;

Η ιστορία του 12χρονου Μαξ πραγματικά συγκινεί. Κι έπειτα, δεν μπορούμε παρά να θαυμάσουμε την ωριμότητά του και τη συναισθηματική ευφυϊα του που τον οδήγησαν σε αυτή την σκέψη.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο γείτονάς του, του χάρισε μια σκηνή και του είπε «να έχει μια περιπέτεια». Ο Μαξ Γούζι, 12 ετών, πέρασε τον τελευταίο χρόνο κατασκηνώνοντας σε μια ιδιαίτερη λίστα τοποθεσιών, όπως ο ζωολογικός κήπος του Λονδίνου, η Downing Street 10 και το στάδιο ράγκμπι Twickenham.

Τώρα έχει περάσει περισσότερες από 600 νύχτες στη σειρά έξω και έχει ορκιστεί να συνεχίσει μέχρι τουλάχιστον να κλείσει δύο χρόνια από την έναρξη της κατασκήνωσής του, που είναι τον Μάρτιο του επόμενου έτους.

Ο Μαξ άρχισε να κάνει κάμπινγκ όταν ήταν 10 ετών, τον Μάρτιο του 2020 καθώς η πανδημία του κορωνοϊού χτυπούσε το Ηνωμένο Βασίλειο, στη μνήμη του φίλου και γείτονα του Μαξ, Ρικ Άμποτ, ο οποίος πέθανε τον Φεβρουάριο του 2019.

Την ίδια στιγμή το North Devon Hospice αντιμετώπιζε μείωση της χρηματοδότησης κατά 1 εκατομμύριο λίρες λόγω του lockdown, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ιδρύματος Λίο Κούπερ. «Δεν μπορώ να υπερτονίσω πόσο σημαντική ήταν η συγκέντρωση χρημάτων του. Στο lockdown ήμασταν αντιμέτωποι με την προοπτική να χάσουμε 1 εκατομμύριο λίρες», είπε.

Χρήματα με τα οποία μπορεί να πληρώσει μισθούς

Ο Μαξ έχει συγκεντρώσει τώρα 685 χιλιάδες λίρες, αρκετές για να πληρώσει τον ετήσιο μισθό είκοσι νοσοκόμων στο ίδρυμα North Devon Hospice. Ο Ρικ, ο οποίος ήταν 74 ετών, είχε δώσει στον Μαξ μια σκηνή και του είπε να ζήσει μια περιπέτεια μαζί της, κι έτσι αποφάσισε να κατασκηνώσει στον κήπο του οικογενειακού του σπιτιού στο Μπράουντον του Ντέβον.

Στη μνήμη του Ρικ

«Με λένε Μαξ, είμαι 12 χρονών και μαζεύω χρήματα για το North Devon Hospice γιατί φρόντισαν τον φίλο μας και του επέτρεψαν να φύγει από τη ζωή ειρηνικά στο σπίτι με τους πιο κοντινούς του, κάτι που ήταν και η τελευταία του επιθυμία. […] Κάνω κατασκήνωση από τις 29 Μαρτίου 2020. Ο φίλος μου ο Ρικ μου έδωσε τη σκηνή του πριν πεθάνει και με έβαλε να υποσχεθώ ότι θα έχω μια περιπέτεια, οπότε αυτό κάνω», γράφει ο ίδιος στην πλατφόρμα JustGiving.

Και παρόλο που μπήκε μέσα για να απολαύσει ένα οικογενειακό χριστουγεννιάτικο δείπνο και ένα δώρο, ο 12χρονος δεν διέκοψε τον ύπνο του έξω κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Αναλογιζόμενος την περσινή χρονιά, κατά την οποία έλαβε το βραβείο Pride of Britain, ο Μαξ είπε: «Το όλο θέμα ήταν κάπως σαν όνειρο. Έχω γνωρίσει τόσους πολλούς καταπληκτικούς ανθρώπους και έχω κάνει τόσα πολλά εκπληκτικά πράγματα, όπως να πάω στο Twickenham και στη Downing Street 10. Η σκηνή είναι τώρα το σπίτι μου και δεν ξέρω πώς να κοιμηθώ στο κρεβάτι. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να κοιμηθώ μέσα τώρα».

Πού έχει κοιμηθεί

Σύμφωνα με τον Μαξ, κατά τη διάρκεια της πρόκλησης του, έχει κοιμηθεί σε 14 διαφορετικές σκηνές, αλλά δεν ήταν ποτέ στη σκέψη του να κάνει Χριστούγεννα σε κλειστό χώρο.

Η 49χρονη μητέρα του, Ρέιτσελ Γούζι, επαίνεσε τη δύναμη του γιου της και όλη η οικογένεια είναι απίστευτα περήφανη για όσα είχε πετύχει. «Αρνείται να μπει μέσα και τώρα θέλει να φτάσει τα δύο χρόνια τουλάχιστον, που θα είναι μέχρι τα τέλη Μαρτίου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης

Λειτουργούν κανονικά από αύριο (3/1) οι βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί

Τζανάκης: «Αν ανοίξουν τα σχολεία, θα ξανακλείσουν σε 10 μέρες​​​​​​​​​​​​»

Τανιμανίδης-Μπόμπα: Μας δείχνουν για πρώτη φορά τα πρόσωπα των διδύμων τους