Αυτό το αποκριάτικο ημερολόγιο Πληροφορικής δεν πρέπει να λείπει από καμιά ψηφιακή τάξη!

Την δασκάλα Πληροφορικής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου, κα Βίκυ Κάζη, την γνωρίσαμε για πρώτη φορά τα Χριστούγεννα μέσω του χριστουγεννιάτικου ημερολογίου αντίστροφης μέτρησης που εμπνεύστηκε και υλοποίησε σε μια προσπάθεια να φέρει την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και να δημιουργήσει ένα όμορφο κλίμα στις ψηφιακές τάξεις καθώς λόγω πανδημίας οι μαθητές παρακολουθούσαν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Ο πιο διασκεδαστικός τρόπος για να γιορτάσουμε τις φετινές Απόκριες στις ψηφιακές τάξεις

Η δραστήρια δασκάλα ενόψει των φετινών Αποκριών που δεν θα θυμίζουν σε τίποτα τις πολύχρωμες στολισμένες τάξεις με κάθε λογής μάσκες και τα πάρτι μασκέ που αναβάλλονται για του χρόνου, αποφάσισε να ετοιμάσει και να χαρίσει σε όλους τους μαθητές την αποκριάτικη εκδοχή του ημερολογίου αντίστροφής μέτρησης.

Ακολουθώντας την βασική φιλοσοφία που διέπει την εφαρμογή, έφτιαξε ένα  μοναδικό στο είδος του αποκριάτικο ημερολόγιο που δίνει στους μαθητές τη δυνατότητα να γιορτάσουν τις Απόκριες αλλά και συνάμα να μάθουν την ιστορία και τα έθιμα που συνοδεύει ο εορτασμός τους.

Κάθε κουτάκι του ημερολογίου πατώντας πάνω του και κάνοντας κλικ “κρύβει” και μια δραστηριότητα που αποκαλύπτεται στο μαθητή την εκάστοτε ημέρα που το πατάει και του δίνει μια πρόταση διασκέδασης. Μάλιστα, δεν μπορείτε να ανοίξετε κανένα άλλο κουτάκι εκτός από αυτά των περασμένων ημερών και της τρέχουσας ημέρας.

To ημερολόγιο ξεκινά στις 21 Φεβρουαρίου με την έναρξη του Τριωδίου και ολοκληρώνεται την Καθαρά Δευτέρα στις 15 Μαρτίου.  Πατώντας εδώ θα βρείτε αυτό το ψηφιακό αποκριάτικο ημερολόγιο και πατώντας πάνω στους αριθμούς θα βρείτε ξεχωριστές  εκπλήξεις και προτάσεις ψυχαγωγίας που συνδυάζουν τη χαρά της Αποκριάς με το μάθημα της Πληροφορικής.