Αυτό το Νηπιαγωγείο και αυτό το Δημοτικό είναι από τα ωραιότερα σχολεία του Ξυλόκαστρου

Με χαρά λάβαμε από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Νηπιαγωγείου Ξυλόκαστρου και του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ξυλόκαστρου φωτογραφίες από την ανανεωμένη όψη των σχολείων που επετεύχθη χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες για εξωραϊσμό του σχολικού περιβάλλοντoς.

Αρχής γενομένης από το 3ο Νηπιαγωγείο, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων με πρωτεργάτη την Πρόεδρο κα Κάτια Γκιολή έβαλε τα δυνατά του για να δώσουν χρώμα και άλλη πνοή στις προκάτ αίθουσες που θα φοιτούσαν οι μικρότεροι μαθητές του σχολείου.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από μια σειρά εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν με σκοπό τη ριζική ανανέωση του σχολείου αποτέλεσαν μια σημαντική οικονομική ανάσα και έτσι αγοράστηκαν οι πρώτες ύλες για την βελτίωση του χώρου καθώς και παιχνίδια για να παίζουν τα παιδιά μέσα στην τάξη.

Η όψη των δύο σχολείων είχε παραμεληθεί για πολύ καιρό και οι εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης ήταν κάτι παραπάνω από επιβεβλημένες για να νιώσουν οι μαθητές ότι το σχολείο δεν είναι ένα γκρίζο και άχαρο περιβάλλον αλλά μια φωτεινή όαση γνώσης και κοινωνικοποίησης.

Με όχημά τους την εθελοντική εργασία, τη στήριξη των υπόλοιπων γονέων αλλά και των δασκάλων του σχολείου, η κα Γκιολή μαζί με τις κύριες Ελένη Σαμαρτζή, Ασπασία Ματσούκα, Σούλα Σούρλου, Γιώτα Πανουτσοπούλου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και παρέδωσαν στους μαθητές στα δύο σχολεία γεμάτα χρώμα και ζωντάνια που δεν θυμίζουν σε τίποτα τα άχαρα κτίρια που ήταν πριν λίγα χρόνια.

Δείτε τις φωτογραφίες από το θαύμα που κατάφερε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων: