Τα 5 πράγματα που δεν θα ξεχάσω να βάλω στη σχολική τσάντα του παιδιού μου

Ο μέσος γονιός, όταν ετοιμάζει την τσάντα του παιδιού του για τη νέα σχολική χρονιά, φροντίζει αυτή να έχει μια πλήρως εξοπλισμένη κασετίνα, καινούργια τετράδια και ντοσιέ, και φυσικά όλα τα νέα βιβλία.

Ο μέσος γονιός, την προηγούμενη της πρώτης σχολικής ημέρας, θα θυμηθεί να βάλει ίσως και ένα πακέτο χαρτομάντιλα, για το παιδί, σε περίπτωση ανάγκης.

Συνειδητοποιώ, λοιπόν, κάθε χρόνο όλο και πιο ξεκάθαρα, ότι δεν είμαι ο μέσος γονιός, όταν μία από τις θήκες της σχολικής τσάντας της κόρης μου, αφιερώνεται εξ ολοκλήρου σε όσα θα την προστατεύσουν και θα την ανακουφίσουν από το… δραστήριο πνεύμα της!

Ήταν μόλις λίγες ημέρες αφού η κόρη μου είχε ξεκινήσει την Α’ Δημοτικού που η δασκάλα της με κάλεσε για να με ενημερώσει, ότι είχε χτυπήσει στο διάλειμμα, κάνοντας ρόδα από τη μία άκρη του προαυλίου έως την άλλη. Στο «φαρμακείο» του σχολείου της υπάρχουν μόνο τα «βασικά» και σε αυτά συνήθως δεν έχει κανείς πρόσβαση κατά το Ολοήμερο πρόγραμμα, οπότε κατάλαβα πόσο απαραίτητο είναι να υπάρχουν κάποια είδη «πρώτης ανάγκης» μόνιμα στην τσάντα της.

Δεν έχω καμία πρόθεση να αλλάξω το υπερκινητικό παιδί μου. Αυτό που αποφάσισα, όμως, να αλλάξω είναι τα «μέτρα ασφαλείας» που μέχρι πρότινος έπαιρνα για τα ατυχήματα. Καθώς φέτος ξεκινά τη Γ’ Δημοτικού, λοιπόν, φρόντισα να υπάρχουν στην τσάντα της κόρης μου τα παρακάτω, αλλά και να την ενημερώσω για το πώς να τα χρησιμοποιεί:

Σπρέι για πληγές

Επειδή τα «πεσίματα» και οι γρατζουνιές δεν λείπουν κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς, το Σπρέι για πληγές της Hansaplast έχει το πλεονέκτημα να καθαρίζει καλά την περιοχή της πληγής, προστατεύοντας έτσι το παιδί από μολύνσεις. Εφαρμόζεται πανεύκολα και εντελώς ανώδυνα, αφού δεν περιέχει οινόπνευμα, και δεν χρειάζεται βαμβάκι για να καθαρίσει την πληγή. Έτσι, ένα μεγαλύτερο παιδί μπορεί εύκολα να το χρησιμοποιήσει και μόνο του.

Επιθέματα – «τσιρότα»

Σε μόνιμη βάση στην τσάντα και της κόρης μου (και την δική μου). Τα χρειάζεται κάθε φορά που γρατζουνά γόνατα και αγκώνες κατά το ξέφρενο παιχνίδι. Ιδανικά επιλέγω τα ανθεκτικά στο νερό Hansaplast Universal, ώστε να μην ξεκολλήσουν ούτε αν μετά το σχολείο πάει στην πισίνα. Είναι τα μόνα για τα οποία νιώθω ασφαλής, ότι θα την προστατεύσουν από τα επικίνδυνα βακτήρια. Τα Hansaplast έχουν απόλυτα αντικολλητική γάζα που δεν αφήνει «χνούδι» πάνω στην πληγή, ενώ παραμένουν σταθερά στη θέση τους, όσο κινητικό κι αν είναι το παιδί.

Κρέμα επούλωσης

Το μακράν πιο απαραίτητο από τα είδη πρώτης ανάγκης, ειδικά για ένα παιδί που συνηθίζει να «πειράζει» τις πληγές του και έτσι να καθυστερεί την επούλωσή τους. Την κρέμα αυτή, ομολογώ πως την ανακάλυψα φέτος κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών και εντυπωσιάστηκα από την δράση της. Εφαρμόζεται αμέσως μετά τον καθαρισμό της πληγής και πριν αυτή καλυφθεί με το επίθεμα. Αυτό που κάνει η συγκεκριμένη κρέμα είναι να σχηματίζει ένα προστατευτικό φιλμ στην πληγή, δημιουργώντας το ιδανικό υγρό περιβάλλον επούλωσης, με αποτέλεσμα να «κλείνει» δύο φορές ταχύτερα (και με καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα).

Η Hansaplast, μάλιστα, διαθέτει τα τρία αυτά προϊόντα σε ένα εξαιρετικά εύχρηστο kit, το οποίο μπορεί το παιδί να έχει πάντα μαζί στην σχολική του τσάντα:

Χαρτομάντιλα

Υποχρεωτικά περισσότερα από ένα πακέτα, καθώς δεν της χρησιμεύουν μόνο για να φυσά τη μυτούλα της, αλλά και για τις επισκέψεις της στις τουαλέτες του σχολείου.

Αντισηπτικά μαντηλάκια

Πουθενά χωρίς αυτά: Απαραίτητα πριν φάει το κολατσιό της ή το μεσημεριανό φαγητό στο Ολοήμερο, αλλά και για να καθαρίζει κάθε πρωί το θρανίο της, μειώνοντας έτσι τα βακτήρια που κυκλοφορούν σε αυτό και ευθύνονται για τις περισσότερες ασθένειες κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Εξίσου απαραίτητα, όταν στην τουαλέτα δεν υπάρχει σαπούνι.

Στόχος; Περισσότερη αυτονομία – λιγότερες απουσίες

Ετοιμοπόλεμοι, λοιπόν, Με το Hansaplast kit περιποίησης πληγών, που περιλαμβάνει το spray, τα επιθέματα και την κρέμα, τα χαρτομάντιλα και τα αντισηπτικά θα πορευθούμε και τη φετινή χρονιά, με στόχο να αποκτήσει το παιδί μας περισσότερη αυτονομία στη διαχείριση των μικροατυχημάτων του, αλλά και την γενικότερη προστασία του από μολύνσεις που θα του κοστίσουν σε σχολικές απουσίες. Γιατί στο σχολείο πρέπει να περνάμε καλά και να νιώθουμε ασφαλείς!

Καλή αρχή σε όλους με όσο το δυνατόν λιγότερα ατυχήματα!