Αυτό το σχολείο αντικατέστησε τα μαθήματα στο σπίτι με …πράξεις καλοσύνης!

Ένα Δημοτικό σχολείο στην επαρχία County Cork, στην Ιρλανδία, αποφάσισε να βάλει τέλος στα μαθήματα των παιδιών στο σπίτι για όλο τον Δεκέμβριο, αρκεί οι μαθητές να κάνουν καθημερινά μια πράξη καλοσύνης! Αντί, δηλαδή, τα παιδιά να περνούν τα σκοτεινά απογεύματα του μήνα κλεισμένα σε ένα δωμάτιο διαβάζοντας, καλούνται να βιώσουν το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων τελώντας πράξεις καλοσύνης για φίλους, συγγενείς και την κοινότητα.

Αυτή είναι η τρίτη κατά σειρά χρονιά που το σχολείο αντικαθιστά τη μελέτη με κάτι πρωτότυπο, π.χ. πέρσι ήταν η ευγνωμοσύνη, οπότε τα παιδιά και οι οικογένειές τους έπρεπε να καταγράψουν όλα αυτά για τα οποία νιώθουν ευγνωμοσύνη σε ένα Ημερολόγιο Ευχαριστιών.

Φέτος, τα παιδιά καλούνται να κάνουν μια καλή πράξη και έπειτα να την καταγράψουν σε ένα Ημερολόγιο Καλοσύνης.

Το σχολείο προτείνει στα παιδιά να κάνουν κάτι όμορφο για κάποιον ηλικιωμένο γείτονα, ή για έναν συγγενή ή φίλο που μπορεί να νιώθει μόνος. Ωστόσο, τους δίνει το ελεύθερο να επιλέξουν εκείνα την πράξη που θα κάνουν, αρκεί να κάνει την ημέρα κάποιου καλύτερη.

Και σα να μην έφτανε η έτσι κι αλλιώς εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία, το σχολείο τοποθέτησε και ένα ακόμα Ημερολόγιο μέσα στο κτίριο, στο οποίο τα παιδιά μπορούν να γράφουν όμορφες ευχές και ενθαρρυντικά λόγια το ένα στο άλλο, για να ενισχύσουν την αυτοεκτίμηση όλων. Τα μηνύματα αυτά θα διαβάζονται κάθε Παρασκευή.

Τέλος, κάθε τάξη καλείται να σκεφτεί και να βρει ένα project που θα κάνουν όλα τα παιδιά μαζί, με σκοπό να βοηθήσουν την κοινότητά τους, κατά την διάρκεια των Γιορτών.

Η διευθύντρια του σχολείου, Íde Ní Mhuirí, μίλησε για την ιδέα αυτή στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, λέγοντας:

«Ενθαρρύνουμε τους μαθητές μας να σκεφτούν το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων, το νόημα της καλοσύνης και της προσφοράς.

Δυστυχώς, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι σε θέση να ευχαριστηθούν τα Χριστούγεννα. Κάποιοι είναι μόνοι, κάποιοι είναι λυπημένοι, κάποιοι μπορεί να λαχταρούν όλα αυτά που δεν έχουν και κάποιοι μπορεί απλά να μην απολαμβάνουν τους εορτασμούς. Όμως δεν υπάρχει κανείς σε αυτόν τον κόσμο που δεν θα χαιρόταν με μία πράξη καλοσύνης –και η χαρά αυτών των πράξεων είναι, ότι δεν κοστίζουν τίποτα!»

Η διευθύντρια συνέχισε λέγοντας: «Το μήνυμά μας στα παιδιά είναι πολύ απλό: Ότι μπορούν τα ίδια να γίνουν ο λόγος που κάποιος θα χαμογελάσει σήμερα και μπορούν σίγουρα να συμβάλλουν ώστε να γίνει ο κόσμος αυτός λίγο καλύτερος, τόσο για τους άλλους όσο και για τον ίδιο τους τον εαυτό.»

Δείτε το Post της:

Clonakilty Gaelscoil pupils undertaking kindness acts in lieu of December homework!!For the third year running, pupils…

Gepostet von Gaelscoil Mhichíl Uí Choileáin am Montag, 2. Dezember 2019

Πηγή: irishpost.com