Αυτοκτονία 14χρονου: Ποια είναι τα 4 πρόσωπα που ερευνώνται – Τι κατέθεσε ο πατέρας

Το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων έχει ήδη ξεκινήσει το κύκλο των καταθέσεων για την διαλεύκανση της αυτοκτονίας του 14χρονου μαθητή που έδωσε τέλος στη ζωή του το περασμένου Σάββατο. Στο στόχαστρο των ερευνών εκτός από τα social media του παιδιού, το ημερολόγιο και τα ιδιόχειρα σημειώματα που άφησε πίσω του έχουν μπει και τα πρόσωπα τα οποία κατονόμασε το παιδί ως ηθικούς αυτουργούς για την απόφαση του να αυτοκτονήσει.

Υπενθυμίζεται ότι στο σημέιωμα που εξηγούσε την αυτοκτονία του είχε γράψει χαρακτηριστικά τα εξής «Αγαπάω τη μητέρα μου, τον πατέρα μου και τον αδερφό μου» ενώ αναφερόμενος στα έξι άτομα που κατηγορεί για bullying τονίζει: «Αυτοί με κατέστρεψαν. Καταστρέψτε τους».

Ποια είναι τα 4 πρόσωπα που ερευνώνται

Σε τέσσερα πρόσωπα έχει επικεντρωθεί η έρευνα για τις κατηγορίες περί bullying.  Δύο από τους κατονομαζόμενους είναι Ελληνες και οι άλλοι δύο αλλοδαποί, ένας εκ των οποίων ήταν συμμαθητής του άτυχου εφήβου.

Tι ανέφερε ο πατέρας στους Αστυνομικούς

Ο συντετριμμένος πατέρας του 14χρονου σε  μια πρώτη συζήτηση με τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση ανέφερε τα εξής:

«Πώς είναι δυνατόν να μην έχουμε καταλάβει τίποτα; Δεν φαινόταν να τον απασχολεί κάτι σοβαρό, μόνο τα μαθήματά του και οι φίλοι του, με τους οποίους έδειχνε πως είχε καλές σχέσεις. Τώρα, πλέον, έχουμε βρεθεί μπροστά σε μια τραγική αλήθεια και ένα νεκρό παιδί χωρίς να ξέρουμε το γιατί…» τους είπε.

Τι λένε οι καθηγητές του 14χρονου

Οι καθηγητές του στο 3o Γυμνάσιο Αργυρούπολης όπου φοιτούσε ο 14χρονος, ανέβασαν ένα κείμενο στα social media:

«Τι μπορεί να πλήγωσε την ευγενική του ψυχή; Ένα παιδί πραγματικά αγαπητό, καλοσυνάτο, ώριμο, σοβαρό αλλά και ένας άριστος μαθητής με ανησυχίες και κοινωνικές ευαισθησίες. Ο Νικόλας μας άφησε όμως ανεξίτηλο το στίγμα του στις καρδιές και στη σκέψη μας. Το σχολείο μας δεν θα είναι πια το ίδιο!»