Αυτός είναι ο Τόνι: Περπάτησε 10 χλμ με προσθετικά μέλη και «μάζεψε» 1 εκατ. ευρώ για το νοσοκομείο που τον έσωσε

Όταν ήταν νεογέννητος, έχασε και τα δύο του πόδια, έπειτα από κακοποίηση που υπέστη από τους βιολογικούς του γονείς. Ο Τόνι Χούντσελ για πολύ καιρό ζούσε στο παιδιατρικό νοσοκομείο του Λονδίνου.

Σήμερα, σε ηλικία πέντε ετών με δύο προσθετικά μέλη κάτω άκρων συγκέντρωσε πάνω από 1 εκατομμύριο λίρες (1,1 εκατ. ευρώ) για το νοσοκομείο που του έσωσε την ζωή όταν ήταν μόλις μερικών εβδομάδων, περπατώντας συνολικά 6 μίλια (περίπου 9,6 χλμ) τον προηγούμενο μήνα.

Τον Ιούνιο ξεκίνησε να συγκεντρώνει 500 λίρες για το νοσοκομείο, ενώ μέσα σε ένα περίπου μήνα, το ποσό ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο, αφού οι άνθρωποι που προσέφεραν χρήματα ήταν χιλιάδες.

Ο μικρός Τόνι ολοκλήρωσε την βόλτα του την περασμένη Τρίτη μπροστά στο συγκεντρωμένο πλήθος στην πατρίδα του στην νοτιαανατολική Αγγλία, ενώ γιόρτασε το γεγονός μαζί με τους ανθρώπους που τον υιοθέτησαν.

«Είναι απίστευτο ότι το παιδί μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες δεν μπορούσε να κάνει λίγα βήματα. Είναι ένα τόσο δυνατό και αποφασισμένο αγόρι. Είμαστε όλοι τόσο περήφανοι», είπε η θετή μητέρα του, Πάολα Χάτζελ μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων PA Media μετά το τέλος της εκδήλωσης.

Ο Τόνι έμαθε πρόσφατα να περπατά με πατερίτσες, ωστόσο εμπνεύστηκε να πραγματοποιήσει την πρόκληση παρακολουθώντας τον «Captain Tom, Moore», τον 100 ετών βετεράνο πολέμου που έγινε διάσημος στην χώρα του, αφού συγκέντρωσε περισσότερα από 40 εκατομμύρια για την Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Βρετανίας, κάνοντας εκατό γύρους πίσω από τον κήπο του.

Ο ίδιος υποστηρίχτηκε από πολλές διασημότητες της Βρετανίας, συμπεριλαμβανομένης της Δούκισσας του Κέιμπριτζ, του πρώην πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον και του ποδοσφαιριστή της Τσέλσι, Θέσαρ Αθπιλικουέτα.

Το παιδί με την πρωτοβουλία του επίσης, συγκέντρωσε χρήματα για το Evelina London Children’s Hospital, ένα μέρος του St. Thomas’ Hospital στο κεντρικό Λονδίνο, το οποίο οι γονείς του περιέγραψαν ως «δεύτερο σπίτι» του.

«Η Πάολα μας ενημερώνει τακτικά για την πρόοδο του παιδιού και έχουμε όλοι εκπλαγεί», ανέφερε σε δήλωσή της η Καρολάιν Γκόρμλεϊ, αναπληρώτρια διευθύντρια του νοσοκομείου.

«Η δύναμη και η γενναιοδωρία όλων όσων έχουν διαθέσει χρήματα είναι μεγαλειώδης. Μας έχετε κάνει τόσο περήφανους», συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από CNN