Δ. Αθηναίων: Τα παιδιά θα απολαύσουν παιχνίδι και διακοπές στα προγράμματα των Ανοιχτών Σχολείων

Φέτος το καλοκαίρι 11 σχολεία παραμένουν «ανοιχτά» και περιμένουν, όπως και πέρσι, παιδιά 6 – 12 ετών από τις 18 Ιουνίου έως τις 20 Ιουλίου. Οι δράσεις πραγματοποιούνται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, διαρκούν 6 ώρες (09:00-15:00) με δυνατότητα προσέλευσης και αναχώρησης μία ώρα πριν την έναρξη και μία ώρα μετά τη λήξη αντίστοιχα, και φυσικά δεν έχουν κανένα κόστος, χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ρομπότ που ζωγραφίζουν, εικαστικά εργαστήρια, μουσικές βιωματικές ασκήσεις, δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης, εργαστήρια κατασκευών και τεχνολογίας, αθλητικές δραστηριότητες αναψυχής, αλλά και ένα ειδικά σχεδιασμένο καλοκαιρινό camp για παιδιά με αυτισμό και διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή, περιμένουν τους μικρούς μας φίλους, σε μια απόλυτη καλοκαιρινή εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη.

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος www.athensopenschools.gr ή τηλεφωνήστε στο 210 3462335 (Καθημερινά 09:30-16:00), επιλέγοντας το summer camp που επιθυμείτε και το Ανοιχτό Σχολείο της περιοχής που σας εξυπηρετεί. Για την εγγραφή στα summer camps, δεν απαιτείται κανένα ειδικό κριτήριο και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Τα 11 Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων που θα λειτουργήσουν Summer Camp είναι:

ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΘΗΣ – 51ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Ακομινάτου 40)

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ – 99ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Υγείας 11Α)

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σπύρου Μερκούρη 20)

ΑΝΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ – 76ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Κυκλώπων 6 & Θεσσαλονίκης)

ΚΑΤΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ – 12ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ (Σφηττίων 3 & Κειριάδων)

ΚΟΛΩΝΟΣ – 57ο /61ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Διστόμου 67)

ΓΚΡΑΒΑ – 132ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Ταϋγέτου 60)

ΚΥΨΕΛΗ – 26ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Φωκίωνος Νέγρη 63)

ΚΥΨΕΛΗ – 45ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Πυθίας 38)

ΓΚΥΖΗ – 135ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Μομφεράτου 94)

ΓΟΥΔΗ – 8ο/106ο/9Ο ΕΙΔ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ (Πόντου & Αγίου Θωμά)

*Το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία υλοποιείται με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με τον συντονισμό του Athens Partnership.