Δείξε μου πώς σταυρώνεις τα χέρια σου να σου πω τι είδους προσωπικότητα είσαι

Η γλώσσα του σώματος γνωρίζουμε πως μπορεί να μας αποκαλύψει πολλά για την ψυχολογία ενός ατόμου αλλά και για στοιχεία της προσωπικότητάς του. Ο τρόπος που σταυρώνεις τα χέρια σου σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να δώσει πολλές πληροφορίες για την προσωπικότητά σου.

Αυτό το συμπέρασμα είναι βασισμένο σε μια έρευνα που έγινε από τον βραβευμένο με Nobel, Roger Wolcott Sperry. H μελέτη του απέδειξε πως ο εγκέφαλος χωρίζεται σε δύο μέρη -αριστερό και δεξί- και η συμπεριφορά ενός ατόμου βασίζεται στο ποιο μέρος είναι πιο δραστήριο.

Ας δούμε τι φανερώνει ο τρόπος που σταυρώνουμε τα χέρια μας

Αριστερός αντίχειρας από πάνω

Μάλλον είσαι ένας πρακτικός άνθρωπος. Ποτέ δεν παίρνεις βιαστικές αποφάσεις στη στιγμή και πριν φτάσεις σε ένα συμπέρασμα ζυγίζεις τα θετικά και τα αρνητικά. Παράλληλα, είναι δύσκολο να σε εξαπατήσει κάποιος και έχεις τη δυνατότητα να βλέπεις όταν κάποιος σου λέει ψέματα. Eίσαι πολύτιμος στους φίλους και την οικογένειά σου, οι οποίοι πάντα έρχονται σε σένα για μια συμβουλή που συνήθως είναι σοφή και τη δίνεις απλόχερα! Έχεις χιούμορ και προσελκύεις τους ανθρώπους με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Και οι δύο αντίχειρες ευθυγραμμίζονται

Είσαι τελειομανής και αναμένεις το ίδιο επίπεδο αφοσίωσης και συγκέντρωσης και από τους άλλους (γι΄αυτό μερικές φορές ίσως απογοητεύεσαι ή ίσως γίνεσαι πιεστικός). Είσαι γεννημένος ηγέτης και πάντα δίνεις το παράδειγμα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είσαι διακριτικός σχετικά με τις ανάγκες των άλλων.
Ακούς πάντα την άποψη άλλων ανθρώπων και προσπαθείς να καταλάβεις την άποψή τους πριν φτάσεις σε μια απόφαση. Η ειλικρίνεια σου μπορεί μερικές φορές να είναι αφοπλιστική κι εσύ το απολαμβάνεις.

Στις σχέσεις σου, επίσης, εκτιμάς έναν ειλικρινή και ευθύ άνθρωπο και ποτέ δεν διστάζεις να πεις αυτό που σκέφτεσαι ενώ περιμένεις να κάνει το ίδιο και ο σύντροφός σου.

Ο δεξιός αντίχειρας από πάνω

Αν συνηθίζεις να σταυρώνεις κατά αυτόν τον τρόπο τα χέρια σου, τότε είσαι ένα άτομο υψηλά συναισθηματικό. Είσαι σε θέση να καταλάβεις τι αισθάνεται κάποιος ακόμη και όταν προσπαθεί να κρύψει τα πραγματικά του συναισθήματα. Με αυτή τη μοναδική σου ικανότητα κάνεις τους άλλους να θέλουν να σου ανοιχτούν… να σου πουν τον πόνο τους!

Παράλληλα, σκέφτεσαι έξω απ’το κουτί… και παίρνεις τις σωστές αποφάσεις. Ωστόσο, προκειμένου να φτάσεις σε αυτές τις αποφάσεις χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο από άλλους ανθρώπους. Η ικανότητά σου να καταλαβαίνεις τα συναισθήματα των άλλων και να τους αποδέχεσαι, είναι αυτό που τους τραβά όλους προς το μέρος σου.