«Δεν θα πει ποτέ ότι σκότωσε τα παιδιά της» – Οι δηλώσεις του δικηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου

Προφυλακιστέα κρίθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου. «Γιατί, αφού είμαι αθώα. Το είδατε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι είμαι αθώα». Με αυτά τα λόγια αντέδρασε η Ρούλα Πισπιρίγκου στο άκουσμα της είδησης πως προφυλακίζεται.

Όσα δήλωσαν οι δικηγόροι της

«Μετά από μια διαδικασία ανακριτική που ξεπέρασε σε διάρκεια τις εννέα ώρες, εξέθεσε η κατηγορούμενη τη θέση της σε σχέση με την κατηγορία. Αρνείται τα πάντα», δήλωσε ο δικηγόρος της Όθωνας Παπαδόπουλος.

“Δεν αφαίρεσε τη ζωή των παιδιών της”

«Δεν πρόκειται ποτέ να δεχθεί, όπως δηλώνει, ότι αφαίρεσε τη ζωή των παιδιών της. Δεν συνέβη κάτι τέτοιο», πρόσθεσε. «Προβάλλει επιχειρήματα και ερωτήματα τα οποία δεν βρήκανε ούτε σήμερα απάντηση πειστική. Είναι μια δικογραφία που αφήνει κάποια κενά και ερωτηματικά», υποστήριξε.

Παρόλα αυτά, ο δικηγόρος τόνισε ότι σέβονται «απόλυτα» την απόφαση των Αρχών. «Θα συνεχίσουμε να κάνουμε την προσπάθειά μας για να βρούμε την προέλευση της φαρμακευτικής αυτής ουσίας, της κεταμίνης, που προκάλεσε τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με την κατηγορουμένη και εντολέα μου, η προέλευση της ποσότητας θα μας δείξει και ποιος έχει κάνει την πράξη. Υποβάλαμε αίτημα να ζητηθεί έγγραφη απάντηση από πλευράς του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού σχετικά με το εάν υπάρχει τελικά διαθέσιμη η φαρμακευτική ουσία στο Νοσοκομείο.”

Από την πλευρά του ο δεύτερος δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Κωνσταντίνος Ζάρδας ανέφερε στους δημοσιογράφους: «Από πλευράς της υπεράσπισης θα γίνει προσπάθεια να συγκεντρωθεί αποδεικτικό υλικό ώστε να αποδειχθεί πέραν πάσας αμφιβολίας ο ισχυρισμός της κατηγορουμένης ότι ο χρόνος χορήγησης της ουσίας που επέφερε τον θάνατο ήταν τέτοιος που αποδεικνύει την αθωότητά της». Και πρόσθεσε: «Η ουσία αυτή χορηγήθηκε όταν δεν βρισκόταν στα δικά της χέρια το παιδί. Η Ρούλα Πισπιρίγκου εξεπλάγην όταν άκουσε πως προφυλακίζεται και έβαλε τα κλάματα ενώ απευθύνθηκε ευθέως στην κυρία ανακρίτρια ρωτώντας την “γιατί, αφού είμαι αθώα. Το είδατε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι είμαι αθώα».

Διαβάστε επίσης:

Η απάντηση του Νοσοκομείου Παίδων στις κατηγορίες της Ρούλας για την κεταμίνη και τον θάνατο της Τζωρτζίνας

“Είμαι μάνα που έχω χάσει 3 παιδιά”: Τα λόγια της Ρούλας Πισπιρίγκου όταν “έσπασε” μπροστά στην ανακρίτρια

Προφυλακιστέα η Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας