“Δεν θέλω να κλάψω τη ρωμιοσύνη- Μείνετε σπίτι”: Το μήνυμα Έλληνα καθηγητή του Yale

O Ελληνοαμερικανός καθηγητής του πανεπιστημίου Yale, Νικόλας Χρηστάκης τοποθετήθηκε με μία ανάρτησή του στο Twitter για τον κορονωϊό, τα μέτρα και τη στάση των Ελλήνων και απηύθυνε έκκληση σε όλους μας να τηρήσουμε το μέτρο #ΜένουμεΣπίτι για την ασφάλεια και την υγεία όλων μας.

Η συγκλονιστική ανάρτηση του καθηγητή

«Μια σημείωση στους φίλους μου τους Έλληνες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σωστά έπραξε και έκλεισε τα σχολεία και ανακοίνωσε και άλλα μέτρα για να μειώσει τις κοινωνικές συναθροίσεις. Δεν πρέπει να συγκεντρώνεστε έξω. Δεν είστε σε διακοπές. Μείνετε σπίτι. Βγείτε μία φορά την εβδομάδα για τα απαραίτητα. Μην αγγίζετε φίλους. Δεν θέλω να κλάψω τη Ρωμιοσύνη.Δεν υπάρχει κανένας λόγος να σκέφτεστε, σε αυτή την περίπτωση, ότι οι Ελληνες υπερέχουν των Ιταλών»

Δείτε την ανάρτηση

Ποιος είναι ο Νικόλας Χρηστάκης

Ο Νικόλας Χρηστάκης είναι κάτοχος της έδρας Sterling στις Φυσικές και Κοινωνικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Γέιλ (πρόκειται για την κορυφαία ακαδημαϊκή βαθμίδα του ιδρύματος, που απονέμεται ανά πάσα στιγμή σε 40 μόνο μέλη του διδακτικού προσωπικού), συγγραφέας ευπώλητων βιβλίων και ένας εκ των 100 ανθρώπων με τη μεγαλύτερη επιρροή διεθνώς σύμφωνα με το περιοδικό Time για το 2009,