«Διαφωνίες γονέων παιδεύουσι τέκνα»: Δωρεάν σεμινάριο συμβουλευτικής στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης (16/2)

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, στις 18:30, το Infokids.gr και ο ψυχολόγος -με κατεύθυνση την Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία Εφήβων και Ενηλίκων- κ. Γιάννης Ξηντάρας περιμένουν όλους τους γονείς σε μία ΔΩΡΕΑΝ ομιλία στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης (Τριπόδων 23, Αθήνα), με θέμα «Διαφωνίες γονέων παιδεύουσι τέκνα». Η εκδήλωση αφορά κυρίως γονείς, αλλά όσοι φοιτητές ή εκπαιδευτικοί επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ομιλία θα λάβουν στο τέλος βεβαίωση συμμετοχής.

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση με προσωπικές ερωτήσεις, κατά τις οποίες ο ψυχολόγος θα απαντήσει σε απορίες και προβληματισμούς των γονιών, αναφορικά με τη σωστή διαπαιδαγώγηση του παιδιού, όταν οι γονείς διαφωνούν στον τρόπο που το μεγαλώνουν.

–> Κλείστε θέση για την ομιλία «Διαφωνίες γονέων παιδεύουσι τέκνα», στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και εκπαίδευσης, στέλνοντας e-mail με τα στοιχεία σας (όνομα, τηλέφωνο) στο info@infokids.gr.

Μάθετε περισσότερα για τον κ. Ξηντάρα εδώ.

Μάθετε περισσότερα για το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης εδώ.

Γιατί πρέπει να παρακολουθήσετε την ομιλία «Διαφωνίες γονέων παιδεύουσι τέκνα»

«Να είσαι καλός και ευγενικός. Και αν σε ενοχλήσει κανένα παιδάκι, να το πεις στην δασκάλα σου», λέει μια μαμά στον γιο της, την πρώτη ημέρα του σχολείου. «ΠΟΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑ;», ακούγεται έξαλλος ο μπαμπάς. «Άντρας είσαι! Να μην αφήσεις κανέναν να σε ενοχλήσει! Κι αν συνεχίσουν, να σηκώσεις χέρι!». Και κάπου εδώ, το αγόρι στέκεται μπερδεμένο ανάμεσα σε δύο γονείς, οι οποίοι του μεταφέρουν δύο εντελώς διαφορετικά μηνύματα και… δεν ξέρει πώς να αντιδράσει.

Τι συμβαίνει εκείνη την ώρα στην οικογένεια;

  1. Το παιδί έχει μπερδευτεί: Ποιος από τους δύο έχει δίκιο; Ποιος από τους δύο θέλει πραγματικά το καλό μου; Ποιος από τους δύο είναι πιο «δυνατός»; Τι πρέπει να κάνω; Τι ΘΕΛΩ να κάνω; Ποιος είμαι τελικά;
  2. Το ζευγάρι έρχεται σε ρήξη: Ο μπαμπάς υποτιμά τη μαμά μπροστά στο παιδί. Η μαμά νιώθει προδομένη από τον μπαμπά που δεν ακολουθεί τη δική της «γραμμή». Το ζευγάρι διαφωνεί έντονα –πιθανώς και να οδηγηθεί σε έντονο καυγά. Η σχέση τους έτσι σιγά-σιγά «παγώνει».
  3. Διαταράσσεται η ισορροπία της οικογένειας: Το ζευγάρι δεν λειτουργεί πια ως ομάδα. Το παιδί μεγαλώνοντας αντιλαμβάνεται, ότι άλλα λέει ο ένας γονιός και άλλα ο άλλος και τελικά εφευρίσκει διαφορετικούς τρόπους χειρισμού του καθενός για να «περάσει» το δικό του. Το αποτέλεσμα; Μια οικογένεια που θυμίζει εμπόλεμη ζώνη.

Σας θυμίζει την δική σας;

Έχετε κουραστεί να διαφωνείτε με το άλλο σας μισό για το πώς να μεγαλώσετε τα παιδιά σας;

Τότε στο σεμινάριο αυτό αξίζει να έρθετε μαζί του, για να ωφεληθείτε και οι δύο από αυτό και να μπορέσετε να επαναφέρετε την συνεργασία στον σπουδαίο γονεϊκό σας ρόλο.

Επίσημος χορηγός του σεμιναρίου