Αρχική Ρωτήστε το δικηγόρο Διαζύγιο: Τι συμβαίνει όταν οι ημέρες επικοινωνίας των γονιών με τα παιδιά συμπίπτουν με γιορτές;

Διαζύγιο: Τι συμβαίνει όταν οι ημέρες επικοινωνίας των γονιών με τα παιδιά συμπίπτουν με γιορτές;

«Θα ήθελα να ρωτήσω εφόσον έχει βγει απόφαση επικοινωνίας για τον πατέρα του παιδιού, π.χ. κάθε Τρίτη απόγευμα, 2 ΣΚ το μήνα και 1 εβδομάδα Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι (συγκεκριμένες ημερομηνίες), τι ισχύει για το Πάσχα, τα Χριστούγεννα και το καλοκαίρι για τη μητέρα; Γιατί, για παράδειγμα, τυχαίνει τα Χριστούγεννα να πέφτουν σε Τρίτη (μέρα επικοινωνίας του πατέρα), η Πρωτοχρονιά πάλι δική του και δεν προβλέπονται διακοπές το καλοκαίρι με τη μητέρα καθώς η επικοινωνία του πατέρα κάθε Τρίτη απαγορεύει στη μητέρα καλοκαιρινές διακοπές με το παιδί».

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η λογική της απόφασης του Δικαστηρίου είναι ότι η μητέρα, η οποία έχει την επιμέλεια του παιδιού, το έχει συνεχώς μαζί της και επικοινωνία δικαιούται ο πατέρας, ο οποίος πρέπει να βλέπει το παιδί σε τακτά χρονικά διαστήματα. Στην περίπτωση που αναφέρεστε, όπου η μητέρα είναι σε διακοπές με το παιδί, ο πατέρας μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του, τις ημέρες που προβλέπει η απόφαση, εφόσον μεταβεί στον τόπο, όπου περνούν τις διακοπές τους η μητέρα με το παιδί. Αυτό μόνο το διάστημα των διακοπών, για το υπόλοιπο διάστημα ισχύει ότι θα το παίρνει από το σπίτι, όπου και θα το παραδίδει.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Π. Αλαβάνος

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ Π. ΑΛΑΒΑΝΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

Κάνιγγος 27, 106 82 Αθήνα

+30210 3816555,+306932618706,

fax: +30210 3816555

Email: jalavano@otenet.gr

Url: http://www.alavanos.gr/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.