Η Βάσω Πανταζή, η δικηγόρος που πλέον εκπροσωπεί τη Ρούλα Πισπιρίγκου μετά την άρνηση των παιδιών του Αλέξη Κούγια να συνεχίσουν την υπεράσπισή της, υποστηρίζει την αθωότητα της πελάτισσάς της.
Στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε η καινούργια δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Βάσω Πανταζή. «Πρώτον, δεν έχω δει ακόμη το υλικό της δικογραφίας, οπότε θα μου επιτρέψετε να κρατήσω κάποιες επιφυλάξεις. Αυτό που μπορώ να σας πω με βεβαιότητα, όμως, είναι ότι το πρόσωπο που συνάντησα δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα που παρουσιάζεται: μιας ψυχρής μητέρας που δεν ένιωθε πόνο για την απώλεια των παιδιών της.
Στις συναντήσεις που είχαμε, την άκουσα προσεκτικά, εξέφρασε την άποψή της και έχω πειστεί για την αθωότητά της. Δεν θα την υπερασπιζόμουν διαφορετικά. Το άτομο που γνώρισα δεν έχει καμία σχέση με τη “σκληρή” μητέρα που περιγράφεται. Είναι τιμή μου που με επέλεξε ως συνήγορό της.
Φυσικά, καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για μια δύσκολη δικαστική υπόθεση, η οποία έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Αυτό, όμως, που με εντυπωσίασε και λειτούργησε ως ένα ακόμα επιχείρημα υπέρ της αθωότητάς της είναι το γεγονός ότι η ίδια επέλεξε να μη ζητήσει ελαφρυντικά. Μου είπε χαρακτηριστικά: “Μια αθώα μητέρα δεν ζητά ελαφρυντικά. Δεν με ενδιαφέρουν. Αν πιστεύουν ότι έχω διαπράξει αυτά τα εγκλήματα, τότε ας με κλείσουν στη φυλακή”».
Η γυναίκα αυτή ωστόσο κρίθηκε ένοχη με ποινή για ισόβια σε δύο δικαστήρια. «Τόσο οι τακτικοί δικαστές όσο και οι ένορκοι δεν είχαν καμία αμφιβολία για την ενοχή της. Και ως γνωστόν, κάθε αμφιβολία λειτουργεί υπέρ του κατηγορουμένου», επισήμανε ο Νίκος Ευαγγελάτος.
«Πότε έλεγαν την αλήθεια οι ιατροδικαστές; Στην αρχή ή μετά;»
«Θα μου επιτρέψετε να πω ότι ο ποινικός νομοθέτης στην Ελλάδα έχει θεσπίσει τρεις βαθμούς ποινικής δικαιοσύνης. Σε πολλές περιπτώσεις, άνθρωποι που έχουν καταδικαστεί ομόφωνα πρωτόδικα, στη συνέχεια αθωώθηκαν στο Εφετείο. Για μένα, κάθε απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης – είτε μας αρέσει είτε όχι – είναι σεβαστή. Θα μελετήσω προσεκτικά τα σκεπτικά των αποφάσεων, θα δω σε ποια στοιχεία στηρίχθηκαν και θα επιλέξω τη στρατηγική υπεράσπισης που θεωρώ καταλληλότερη. Εφόσον η υπόθεση αυτή ενδιαφέρει την κοινωνία, είναι σημαντικό να δοθούν απαντήσεις: οι ιατροδικαστές πότε έλεγαν την αλήθεια; Στην αρχή ή αργότερα;», κατέληξε η κ. Πανταζή.