Δολοφόνησε τον 15χρονο σύντροφό του για να μην αποκαλύψει τη σχέση τoυς στην κοπέλα του

Ένα φρικτό έγκλημα αναστατώνει από τον το Δεκέμβριο του 2019 το χωριό Άσλεϊ στο Τσεσάιρ της Αγγλίας, λίγο έξω από το οποίο βρέθηκε στις 13 του μήνα το ημίγυμνο σώμα του 15χρονου Άλεξ Ρόντα, από υπαλλήλους απορριμματοφόρου, με το κεφάλι και το σώμα του να έχουν υποστεί τουλάχιστον 15 χτυπήματα.

Ένοχος για τη δολοφονία του αγοριού βρέθηκε πρόσφατα ο 19χρονος Μάθιου Μέισον, γιος εκατομμυριούχου γαιοκτήμονα, ο οποίος προχώρησε στην «άγρια και ανελέητη επίθεση», προκειμένου ο Άλεξ να μην αποκαλύψει την σχέση τους στην σύντροφό του.

Ο 19χρονος δολοφόνος

Όπως έγινε γνωστό στο δικαστήριο, τη νύχτα του εγκλήματος ο Μάθιου κάλεσε τον Άλεξ σε μια απομακρυσμένη δασική έκταση κοντά στο χωριό Άσλεϊ στο Τσεσάιρ της Αγγλίας, με την υπόσχεση πως θα συνευρίσκονταν ερωτικά και εκεί τον ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου με ένα μηχανικό κλειδί. Ο Μέισον είχε για καιρό σεξουαλική σχέση με τον Άλεξ, αλλά ο 15χρονος φέρεται να απείλησε να αποκαλύψει τον δεσμό τους, όταν ανακάλυψε πως ο πρώτος ήταν ζευγάρι με μία κοπέλα εδώ και δύο χρόνια.

Το 15χρονο θύμα

Η αστυνομία βρήκε, μάλιστα, πως την εβδομάδα πριν από την δολοφονία, ο Μέισον έκανε διαδικτυακές αναζητήσεις με φράσεις όπως «τι θα συμβεί αν σπρώξεις κάποιον από την σκάλα», «δηλητήρια καθημερινής χρήσης» και «τα μυστήρια του Τσεσάιρ, άλυτοι θάνατοι αγνοουμένων».

Το φονικό κλειδί

Κατά την διάρκεια της δίκης, ο Μέισον παραδέχτηκε ότι χτύπησε τον Άλεξ με κλειδί αλλά αρνήθηκε την δολοφονία, υποστηρίζοντας ότι ενήργησε στο πλαίσιο αυτοάμυνας και πως έχασε τον έλεγχο. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι δεν πίστευε πως οι φίλοι του θα τον αποδέχονταν αν μάθαιναν πως ήταν γκέι ή αμφιφυλόφιλος.

Η μητέρα του θύματος

Στο δικαστήριο έγινε γνωστό πως ο Άλεξ είχε πράγματι επικοινωνήσει με την τότε κοπέλα του Μέισον, Κέιτλιν Λανκασάιρ, τον Νοέμβριο του 2019 και πως της έστειλε μηνύματα και εικόνες και βίντεο. Ο Μέισον, όμως, αρνήθηκε τα πάντα έπειτα από σχετική ερώτηση της κοπέλας του, ενώ άρχισε να πραγματοποιεί πληρωμές στον τραπεζικό λογαριασμό του Άλεξ περίπου την ίδια περίοδο. Μέχρι την ώρα του φόνου, ο Μέισον είχε μεταφέρει πάνω από 2.200 λίρες στον Άλεξ, ενώ είχε ζητήσει δανεικά από φίλους και συγγενείς.

Μετά την δικαστική απόφαση, η οικογένεια του Άλεξ είπε: «Δεν έχουμε συναντήσει πιο εγωιστικό, ψυχρό άτομο».

Πηγή: Daily Mail