Δωρεάν τάμπλετ προσφέρει ο Δήμος Βόλου σε μαθητές που έχουν ανάγκη

Με τάμπλετ θα εφοδιάσει ο Δήμος Βόλου μαθήτριες και μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (τηλεκπαίδευση).

Με αυτόν τον τρόπο, ο Δήμος Βόλου προσπαθεί να στηρίξει τους οικονομικά αδύναμους μέσα στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες της πανδημίας και των επιπρόσθετων δυσκολιών που επιφέρουν τα αναπόφευκτα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του covid-19.

Αλληλεγγύης και της Αντιδημαρχίας Παιδείας προχωρούν στην κατάρτιση λίστας δικαιούχων, εντοπίζοντας τις οικονομικά αδύναμες οικογένειες μέσα από τις λίστες των παιδιών που σιτίζονται στα σχολεία και των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Βόλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Βόλου, την προσεχή εβδομάδα, τα παιδιά που δικαιούνται τους υπολογιστές θα κληθούν να τους παραλάβουν από σημεία που θα καθοριστούν και θα ανακοινωθούν, τόσο στον Βόλο όσο και στη Νέα Ιωνία.

Παράλληλα, πρόθεση της δημοτικής αρχής  είναι κανένα παιδί, για λόγους οικονομικής αδυναμίας της οικογένειάς του, να μη βρεθεί σε μειονεκτική θέση έναντι των άλλων σε ό,τι αφορά το δικαίωμά στη μόρφωση και την εκπαίδευση και μην να αποκλειστεί από αυτές.