Δώστε στα παιδιά σας ευκαιρία να φτιάξουν το πρωινό τους και σίγουρα θα αποκτήσουν καλύτερες διατροφικές συνήθειες

Πιες τουλάχιστον το γάλα σου ή ένας καλός μαθητής πάντα τρώει το πρωινό του! Αυτές και πολλές άλλες παρόμοιες δηλώσεις μήπως είναι και σε εσάς αρκετά οικείες; Αν σας έλεγα πως το να αφήσετε το παιδί σας να φτιάξει μόνο του το πρωινό θα βοηθούσε την κατάσταση; Το παιδί θέλει και αυτό να νιώσει κύριος του εαυτού του, ότι μόνο του αποφάσισε για κάτι. Και μόνο λοιπόν το να προετοιμάσει το πρωινό του, θα το κάνει να νιώσει ότι κάνει αυτό που θέλει και άρα οι πιθανότητες να το καταναλώσει αυξάνονται!

Πώς θα κάνει το παιδί μου τις σωστές επιλογές;

Σημαντική προϋπόθεση είναι η διαθεσιμότητα όλων των υλικών, για την παρασκευή ενός πλήρους πρωινού, σε εμφανές σημείο. Τοποθετήστε διαφορετικά είδη δημητριακών ολικής άλεσης σε όμορφα βάζα, γεμίστε τη φρουτιέρα σας με φρέσκα φρούτα, φτιάξτε μίγματα αποξηραμένων φρούτων και ξηρών καρπών και αφήστε το παιδί σας να δελεαστεί βλέποντάς τα. Πλέον, υπάρχουν τόσες επιλογές παιδικών δημητριακών με διαφορετικές γεύσεις και υφές, που θα τα κάνουν να ανυπομονούν να τα καταναλώσουν! Και εκτός αυτού, αποτελούν έναν έξυπνο τρόπο ώστε να πίνουν κάθε πρωί το γάλα τους.

Θα έχει αρκετά θρεπτικά συστατικά στο πρωινό του;

Στα παιδικά δημητριακά πρωινού ολικής άλεσης μπορείτε να βρείτε πληθώρα θρεπτικών συστατικών, αφού συνδυάζουν χαμηλή ποσότητα λίπους και σακχάρων με τα οφέλη των υδατανθράκων, των φυτικών ινών, των πρωτεϊνών αλλά και διάφορων βιταμινών και μετάλλων, που συμβάλλουν στην ανάπτυξη των παιδιών τόσο τη σωματική όσο και τη νοητική. Πιο συγκεκριμένα, περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β (παντοθενικό οξύ-Β5, νιασίνη-Β3, ριβοφλαβίνη-Β2, φολικό οξύ-Β9) καλύπτοντας έως και το 30% των ημερήσιων αναγκών τους μέσα από μία μερίδα (30γρ), βιταμίνη D αλλά και ιχνοστοιχεία, όπως σίδηρο και ασβέστιο. Να κοιτάτε πάντα τις ετικέτες τροφίμων και να επιλέγετε εκείνα που έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό ολικής άλεσης, τη λιγότερη ζάχαρη και τα περισσότερα θρεπτικά στοιχεία.

Διαβάστε περισσότερα στο Infokids.com.cy