Δρ. Παυλάκης: “Να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία – Να γίνει ένα αυστηρό lockdown για 2 εβδομάδες”

Αν θέλουμε να ζήσουμε ένα κάπως κανονικό Πάσχα θα πρέπει να αποφασίσουμε να έχουμε ένα αυστηρό lockdown για τις επόμενες δύο εβδομάδες και σίγουρα να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, είπε νωρίτερα στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», ο ερευνητής και επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωπίνων Ρετροϊών στο Εθνικό Ινστιτούτο Ερευνών για τον Καρκίνο στις ΗΠΑ, Δρ. Γιώργος Παυλάκης.

Ο ίδιος κάλεσε για περισσότερη υπομονή, λέγοντας ότι «χρειάζεται πειθαρχία ακόμα. Η επιδημία θα κοπάσει. Αν χάσουμε το κουράγιο και την υπομονή, θα είναι το χειρότερο που μπορεί να γίνει. Αυτοί που θέλουν να ανοίξουν ας σκεφτούν ότι αν ανοίξει τώρα η Ελλάδα, με τα κρούσματα να ανεβαίνουν στην Αττική, σε δυο εβδομάδες θα γίνει καταστροφή. Αυτό δεν πρέπει ούτε να το λέμε. Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι αντί να συζητάμε για άνοιγμα, να κλείσει η Ελλάδα πραγματικά, όπως την Άνοιξη, για δυο βδομάδες. Να γίνει ένα τίμιο lockdown και να κρατηθεί από όλους. Τότε αν αρχίσουν και πέφτουν θεαματικά τα κρούσματα και δεν υπάρχει η ίδια πίεση στα νοσοκομεία τότε μπορούν να προσδοκούν ένα λογικό ανοιγματάκι για το Πάσχα». Πρόσθεσε δε, ότι τα νοσοκομεία μας είναι ένα βήμα πριν την καταστροφή.

Τέλος, για το άνοιγμα των σχολείων είπε, ότι «Η κατάσταση δεν είναι σταθερή και διαχειρίσιμη. Οποιαδήποτε στιγμή γίνει ακόμα και εικονικό χαλάρωμα, π.χ. αν πει ότι ανοίγει τα σχολεία, θα δοθεί το μήνυμα για περαιτέρω χαλάρωση και θα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τσουνάμι στην Αττική. Να κλείσουν περισσότερο (τα σχολεία). Να δούμε τα άλλα μοντέλα που υπάρχουν παγκόσμια, να δώσουμε κι άλλο χρόνο στα εμβόλια να δουλέψουν. Να μην κάνουμε τα ίδια λάθη».