Δράμα δίχως τέλος: Ουκρανός μπαμπάς αποχαιρετά με δάκρυα την κόρη του και φεύγει για να πολεμήσει

Ο εφιάλτης του πολέμου επέστρεψε στην Ευρώπη και οι εικόνες που έρχονται από την Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή συγκλονίζουν και καθηλώνουν.

Εκρήξεις ακούγονται σε πολλές περιοχές της χώρας: τόσο στο Ντονέτσκ, όσο και στο ίδιο το Κίεβο, το Χάρκοβο, τη Μαριούπουλη, στα ανατολικά, την Οδησσό στα νότια και την πόλη Λβιβ στα δυτικά.

Το Κίεβο από νωρίς το πρωί κήρυξε στρατιωτικό νόμο

Εικόνες που μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία δείχνουν χαλάσματα στο Κίεβο και καπνούς, ενώ πλήθος κόσμου να έχει πάρει τα αυτοκίνητα και άλλοι να έχουν μπει σε λεωφορεία για να φύγουν από την πρωτεύουσα προς ασφαλέστερα σημεία.

Ουκρανοί πολίτες σπεύδουν να απομακρυνθούν, ενώ άλλοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις οικογένειές τους προκειμένου να τους σώσουν μένοντας οι ίδιοι πίσω.

Μπαμπάς αποχαιρετά την κόρη του στο λεωφορείο και δίνουν υπόσχεση να ξαναβρεθούν

Το γύρο του διαδικτύου κάνει το συγκλονιστικό video με τον πατέρα που βάζει στην κόρη του στο λεωφορείο και την αποχαιρετά με κλάματα, δίνοντας υπόσχεση ο ένας στον άλλον να ξανανταμώσουν. Ο Ουκρανός πατέρας βάζει την οικογένειά του στο λεωφορείο για να φύγουν από την εμπόλεμη ζώνη, ενώ εκείνος θα μείνει πίσω για να πολεμήσει.

Τα video με τους αποχαιρετισμούς μπαμπάδων που πάνε να πολεμήσουν και δίνουν όρκο επιστροφής έχουν κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναδεικνύοντας πως στον πόλεμο δεν υπάρχουν νικητές μόνο απώλειες.

Στο λογαρισμό Antilian Kotzaiαλιεύσαμε το video όπου  πατέρας αποχαιρετάει την κόρη του κατά τη διάρκεια της εκκένωσης του Donetsk στο Donbas, μη ξέροντας εάν θα την ξαναδεί.

Διαβάστε επίσης:

«Μπαμπά, θα μας αφήσεις εδώ να μας σκοτώσουν;» Δραματική έκκληση για τα Ελληνόπουλα της Ουκρανίας

Τζένη Μπαλατσινού – Βασίλης Κικίλιας: Πώς έντυσαν τον μικρό γιο τους για τις Απόκριες (εικόνα)

«Αν οι καραμπίνες πετούσαν σερπαντίνες…»: Ένα αντιπολεμικό τραγούδι που αξίζει να ακούσετε με τα παιδιά σας (video)

Έκκληση: Άμεση ανάγκη για γάλα στα σχολεία του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ – Πώς να βοηθήσουμε